- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sednica Rusija-NATO – prilika za dijalog u kritičnom momentu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaSavet Rusija-NATO u Briselu
Savet Rusija-NATO u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je sednica Saveta Rusija-NATO koja se održava u Briselu blagovremena i održava se u kritičnom trenutku za evropsku bezbednost.
„Sastanak Saveta Rusija-NATO je u toku. To je pravovremena prilika za dijalog u kritičnom momentu za evropsku bezbednost. Još je važnije da sednemo za pregovarački sto i porazgovaramo o našim problemima kada je napetost visoka“, napisao je Stoltenberg na Tviteru.
Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj je, sa svoje strane, konstatovao da se stavovi Rusije i Zapada razlikuju, ali da on očekuje nastavak intenzivnih pregovora i konsultacija.
On je podsetio da je ove sedmice održana prva runda diskusije: u ponedeljak između SAD i Rusije u Ženevi, a trenutno su u toku pregovori Rusije i NATO-a u Briselu.
„I dalje imamo različite stavove, ali možemo da računamo na nastavak serije intenzivnih pregovora i konsultacija na više nivoa u kojima će EU nastaviti da učestvuje“, objavio je Borelj
U Briselu je počela sednica Saveta Rusija-NATO, prvi put posle dve godine. Razgovori se održavaju u sedištu Alijanse. Na čelu ruske delegacije nalazi se zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin. Alijansu će na pregovorima predstavljati stalni predstavnici 30 država-članica NATO-a, generalni sekretar Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.
Zastave Rusije i NATO - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Podkast
Bliži se trenutak istine – da li je NATO spreman na kompromis s Rusijom | Svet sa Sputnjikom
Sedište NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
RUSIJA
U Briselu počeli pregovori Rusije i NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala