- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Bliži se trenutak istine – da li je NATO spreman na kompromis s Rusijom | Svet sa Sputnjikom

© SputnikZastave Rusije i NATO
Zastave Rusije i NATO - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
„Svet sa Sputnjikom“ ove srede analizira da li je NATO spreman na kompromis sa Rusijom.
Još nisu sabrani svi utisci posle ženevskog sastanka predstavnika Rusije i SAD, a u Briselu posle duže pauze zaseda Savet Rusija–NATO. Dan kasnije o bezbednosnim izazovima biće reči i na sastanku OEBS-a u Beču.
„U našim odnosima s Alijansom dolazi trenutak istine“, rekao je pred sastanak šef ruske delegacije na razgovorima u Briselu Aleksandar Gruško, dok je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kao ključne teme izdvojio situaciju u Ukrajini i pitanja vezana za vojnu aktivnost, uzajamnu transparentnost i smanjenje rizika. Ključno pitanje je dokle su SAD i NATO spremni da idu u davanju bezbednosnih garancija Rusiji, među kojima je i odricanje od daljeg širenja Alijanse na istok.
Kakve su šanse da NATO pristane na taj zahtev, koji je za Rusiju od primarnog značaja? Može li se uspostaviti nov sistem bezbednosti koji ne bi bio zasnovan na konfrontaciji kolektivnog Zapada i Rusije? Da li je uopšte moguće verovati u eventualne garancije SAD i NATO? Gde je mesto Balkana i Srbije u odnosima Rusije i Alijanse?
Bliži se trenutak istine – da li je NATO spreman na kompromis s Rusijom | Svet sa Sputnjikom
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala