- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dokazi“ protiv Đokovića su pali – na „jedan klik“

© Sputnik / Radoje PantovićPCR test, Torlak
PCR test, Torlak - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
PCR test Novaka Đokovića napravio je veliku pometnju u javnosti, medijima, ali i u australijskim vlastima, koje su proširile svoju istragu zbog navodnih nesaglasnosti kod testa. Međutim, jedna od tih nesaglasnosti je maltene momentalno demantovana – jednim klikom.
Nemački mediji su na Tviteru osporili Đokovićev PCR test i u njemu našli navodne nesaglasnosti, potencijalno iste koje trenutno istražuju australijske vlasti i zbog kojih Novaku preti do pet godina zatvora.
Jedan od navodnih problema odnosio se na „Uniks“ vremensku oznaku koja se nalazi u URL-u oba Novakova PCR testa, i negativnog koji je urađen 22. decembra i pozitivnog koji je urađen 16. decembra.
Problem je nastao jer je, tvrdili su tada nemački mediji među kojima je bio i ugledni „Špigl“, pomenuta vremenska odrednica od testa urađenog 16. decembra imala kasnije vreme od testa urađenog 22. decembra.

U jednom trenutku to je bilo veliko otkrovenje koje je bacilo značajnu senku na validnost Novakovog testa, ali je za demantovanje ove teorije bilo potrebno tek nekoliko sati.

Rasprava o svemu se vodila na Tviteru, gde je jedan korisnik iz Srbije objasnio o čemu se tačno radi, na svom primeru.
PCR testovi koji se skidaju sa vebsajta e-zdravlja (www.e-zdravlje.gov.rs) navodno sporne „Uniks“ vremenske odrednice ne dobijaju po tome kada je test urađen ili poslat, već kada je skinut PDF datoteku tog testa.
Dakle, isti test može da ima neodređen broj „Uniks“ vremenskih odrednica u zavisnosti od toga koliko često i kada skinete svoj ili tuđi test.
Drugi navodni problem koji su nemački novinari pronašli odnosi se na broj potvrde PCR testova, s obzirom da je broj pozitivnog testa (7361999) veći od broja negativnog testa (7320919).
Oni su zaključili da to nije logičan sled s obzirom da, prema njihovim informacijama, ti brojevi se povećavaju sa brojem urađenih testova, tako da stariji test ne bi trebalo da ima veći broj potvrde od ranijeg.
Međutim, i ta informacija je dobila demanti, s obzirom da je Novak testove radio u dve različite ustanove – na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i u Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju – pa je to vrlo moguć razlog za nesaglasje brojeva potvrde na testovima.
Podsetimo, Novaku pored malo verovatne, ali potencijalne zatvorske kazne prete i ponovno oduzimanje vize i deportacija, ali na slučaju rade njegovi advokati.
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Dijana Đoković: Moj sin nije ni političar, ni kriminalac, ni ubica
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Novakov učitelj zgrožen torturom, ali slavi pobedu: „Ranjeni lav je najopasniji“
Navijač u Sidneju pruža podršku Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
„Druže, mogao bi na spavanje“ – očajnički pokušaj Amerikanca da sruši Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala