- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinac brani Novaka od Amerikanca koji vodi „prljavu kampanju“

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Ukrajinski teniser Sergej Stahovski još jednom je stao na stranu Novaka Đokovića. Ovoga puta nakon neistine koju je servirao američki novinar Ben Rotenberg, koji danima vodi „prljavu kampanju“ protiv svetskog broja jedan pred početak Australijan opena.
Stahovski je odbrusio Amerikancu da nađe bolje doušnike povodom toga je u teretani nastao muk kada je ušao Novak Đoković, neposredno pred izlazak na drugi trening koji je odradio u utorak u ranim jutarnjim satima po evropskom vremenu na Rod Lejver areni.
„To što si napisao je totalno s**nje. Zagrevao sam se za svoj meč u istoj teretani... Nađi bolje doušnike“, napisao je na Tviteru Sergej Stahovski posle „insajderskih“ informacija koje je navodno dobio od nekog igrača povodom Novakovog pojavljivanja u teretani.
Nije se na tome završila rasprava Ukrajinca i Amerikanca, pošto se novinar Ben Rotenberg ponovo oglasio i napisao da je šokiran što Stahovski nije shvatio poentu.
Ipak, Stahovski, koji je u kvalifikacijama eliminisan od Amerikanca Džefrija Džona Volfa u dva seta, 6:3, 6:4, mu nije ostao dužan:
„Jao Bene, da li si uznemiren?“, glasio je komentar Stahovskog.
Pojavio se komentar jednog od pratilaca Sergeja Stahovskog koji mu je poručio da se pripazi američkog novinara, jer bi sada mogao da uzme da se bavi vizom Ukrajinca u narednih 72 sata, da bi usledio šaljiv, ali iskren komentar Stahovskog.
„Do tada ću već biti u avionu za Evropu“.
Podsetimo, nije prvi put da ukrajinski teniser koji je 220. na ATP listi brani kolegu Novaka Đokovića. Prethodno se oglasio kada je izbio čitav problem sa poništavanjem vize i torture koju je Srbin doživeo po dolasku na najmanji kontinent.
„Kada vam sledeći put neko kaže da sport se ne meša sa politikom, setite se 6. januara 2022. godine. Kada čisto politički 'ego' ne dozvoljava najboljem teniseru sveta da uđe u zemlju u kojoj su mu državne institucije dozvolile ulazak“, napisao je na Tviteru Stahovski.
Pogledajte trening Novaka Đokovića, prvi zabeležen kamerama otkako je napustio izbeglički hotel.
Novak Đoković na treningu u Tokiju pred početak Olimpijskih igara - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Američki novinar nastavlja kampanju protiv Novaka: Izvori mu prenose „čudne scene“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Konačno se oglasio i ATP: Podrška i packa Novaku!
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Saga se nastavlja – Đoković trenirao, i dalje mu preti deportacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala