- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Konačno se oglasio i ATP: Podrška i packa Novaku!

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Šest punih dana bilo je potrebno ATP organizaciji da se oglasi povodom torture koju svetski broj jedan Novak Đoković proživljava u Australiji, gde se na kraju ipak sprema za početak prvog Grend slema u godini.
Nakon što mu je poništeno ukidanje vize Novak Đoković je konačno napustio migrantski hotel, i u ponedeljak je odradio prvi trening, poručivši da će se nadmetati na Australijan openu gde juriša jubilarnu desetu titulu.
„ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod u Australiji podneo od početka pandemije kovida 19 i stroge mere ulaska u državu koje su bile na snazi. Komplikacije koje smo videli prethodnih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju su dokazale da je potrebno jasnije razumevanje mera, kao i jasnija komunikacija i primena pravila. Tokom putovanja za Melburn jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno potrebno medicinsko izuzeće kako bi mogao da ispuni uslove ulaska. Niz događaja koji je kulminirao sudskim saslušanjem u ponedeljak naneo je štetu na svim nivoima, uključujući i Novakovo stanje i mogućnost da se pripremi za Australijan open. Medicinska izuzeća za igrače se izdaju nezavisno od ATP, ali naša organizacija je u kontaktu sa Teniskim savezom Australije zarad bolje komunikacije. Mi pozdravljamo ishod suđenja održanog u ponedeljak i radujemo se sjajnim nedeljama tenisa koje su ispred nas", navodi se u saopštenju koje je objavio ATP.
Ipak, ATP nije propustio priliku da lupi packu Novaku Đokoviću koji i dalje vešto izbegava vakcinaciju.
„ATP će nastaviti da promoviše i preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP turu. Mi smatramo da su vakcine ključne kako bi naš sport mogao da funkcioniše tokom pandemije. To je zasnovano na naučnim dokazima i u skladu je sa globalnim smernicama za putavanja. Ohrabruje nas činjenica da je 97 odsto takmičara vakcinisano pred ovogodišnji Australijan open“, navedeno je u zvaničnom saopštenju ATP.
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Noletov pritvor: Još jedna injekcija do pehara i strah od njegovog pozitivnog gneva
Novak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem na Dejvis kupu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Advokat smiruje histeriju: „Novak nije znao, nije sociopata...“
Novak Đoković podiže trofej za najboljeg tenisera 2021. godine - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Čuvena teniserka ne podržava Novaka: Da je vakcinisan ovo se ne bi desilo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala