- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Noletov pritvor: Još jedna injekcija do pehara i strah od njegovog pozitivnog gneva

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Pobeda na sudu u Australiji, posebno maltretiranje koje je doživeo u poslednjih nekoliko dana psihološki će pozitivno uticati na Novaka Đokovića u borbi za desetu titulu Australijan opena, smatraju sagovornici Sputnjika.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, posle pobede na sudu i potvrde vize za Australiju odmah je otišao na teniski teren kako bi trenirao za predstojeći Australijan open.

Probuđen inat – teniseri strepe od gneva na terenu

Sportski psiholog Andrija Gerić, bivši odbojkaški reprezentativac Srbije i Jugoslavije smatra da će „čitava ta ujdurma u Australiji“ kod Novaka Đokovića probuditi inat, a „inat kao motivacija je pozitivna stvar“.
Sociolog sporta Dragan Koković ističe da je Novak Đoković čovek jakog mentalnog sklopa i emocionalne inteligencije koju je pokazao i u ovoj situaciji, jer je ostao miran što većina Srba ne bi mogla.
„Nije pokazao neku vrstu ni besa ni gneva, mada neki teniseri poput Kirjosa kažu da ne bi želeli da se suoče sa njegovim gnevom na turniru u Australiji. Sigurno će sve to ostaviti nekog traga, ali on je suviše jak da ne bi to na neki način prebrodio“, kaže Koković.

Karantin neće narušiti formu

Gerić, osvajač više medalja sa reprezentacijama Jugoslavije i Srbije kaže da boravak u karantinu neće uticati na Đokovićevu formu jer on trenira čitav život, i ako ne trenira četiri ili pet dana „to nema nikakve veze“.
„Pogotovo zbog toga što ima još vremena. Oni su tek sad počeli da igraju kvalifikacije, tako da to što se tiče trenažnog procesa nije nikakav problem“, naglašava bivši reprezentativac.
Gerić, osvajač zlatne olimpijske medalje u Sidneju 2000. godine ističe da je situacija podignuta na politički nivo što je potpuno bez veze. Sport i politiku ne bi trebalo mešati, ali svako pravi svoje izbore i mora se nositi sa posledicama tih izbora, dodaje on.

Politika zagađuje sport

Koković smatra da se politika sramno umešala i pokazala „ono svoje lice koje zagađuje sport, koji bi zaista trebalo da ostane van politike“. Činjenica je da su se političari instrumentalizovali slučaj i iskoristiće ga za podmazivanje „glasačke mašinerije“ uoči izbora.
„Tako da je to nešto što je u čitavoj situaciji i ružno i tužno. Lično mislim, da će ovo biti obrazac koji će se citirati. Slučaj Đoković će postati paradigma za slične događaje u budućnosti“, kaže Koković.
Prema njegovim rečima, australijsko pravo se pokazalo nezavisnim od politike, a Sudija je doneo odluku koja je jedina logična iako je bilo pritisaka da presudi nepovoljno po Đokovića.
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Novak nije klonuo duhom – odmah otišao na trening!
Porodica Novaka Đokovića drži konferenciju za novinare - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Đorđe otkrio gde se Novak nalazi, Srđan poručio: Ne znaju šta su uradili! /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Novak Đoković se oglasio! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala