- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Advokat smiruje histeriju: „Novak nije znao, nije sociopata...“

© AP Photo / Bernat ArmangueNovak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem na Dejvis kupu 2021.
Novak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem na Dejvis kupu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Prava histerija vlada na društvenim mrežama povodom rezultata PCR testa Novaka Đokovića koji je dospeo u javnost i na kojem piše da je od 16. decembra uveče pozitivan na virus korona, a da se on kretao među ljudima. Advokat Petar Mitrović pokušao je da pojasni šta je tu sve zapravo moglo da se dogodi, te da svetski broj jedan nije kriv.
Sto ljudi, sto ćudi, kaže ona stara narodna. Otuda ne čude oprečna mišljenja povodom činjenice da je Novak Đoković, navodno, pozitivan šetao Srbijom i kretao se čak i među decom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Sjajne vesti iz Melburna – Novak će ponovo izaći na Rod Lejver arenu!
Mnogo je onih koji ga osuđuju poput Amerikanca Bena Rotenberga, jer je navodno već tada bio pozitivan na virus korona. Advokat Petar Mitrović pokušao je da ublaži histeriju koja se podigla oko toga i to u danu nakon što je najbolji srpski i svetski teniser pobedio Australiju na sudu i dobio „zeleno svetlo“ da zaigra na prvom Grend slem turniru.
„Ajde da kažemo da je rezultat testa 16. decembra u 20 i 20, ali nije to datum izdavanja, to je datum kada je generisan test. Pitanje je kada je taj test generisan interno i kada je bio poslat, pitanje je i kada ga je video. Ja sam uradio nekih nepunih desetak testova, nekada su mi stizali za dva sata od tog vremenskog pečata na samom testu, ali desilo mi se jednom od tog momenta tog pečata na testu do kada sam primio mejl, ne kada sam pročitao, već kada se našao u inboksu, prošlo 12 sati. Ja sad ne znam kada je Đoković dobio, kada ga je pročitao, ali mislim i video sam naravno mnogo histerije na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru po tom pitanju. Ali mislim da ipak treba da primenimo jedan princip dobronamernosti ovde. Jer bez obzira na njegove stavove, zbog svega dobrog što radi na terenu i van njega“, rekao je advokat Petar Mitrović gostujući u emisiji „Oko“ koja se emituje na RTS-u i nastavio:
„Bez obzira što se ja ne slažem sa načinom na koji on pristupa temi vakcinacije, ja sam triput vakcinisan i ne slažem se sa njim. Ali treba da budemo dobronamerni imajući u vidu da ne znam šta je to uradio, a da mi tu dobronamernost ne pokažemo. A minimum dobronamernosti je da se ne radi o sociopati koji svesno zaražen ide pa zaražava mlade tenisere. Ne znam naravno kada je on to pročitao, ali što se mene tiče, to je da vremenski pečat na testu ne znači da je on u tom trenutku znao. Štaviše, vrlo je verovatno da nije znao“, podvukao je advokat Petar Mitrović.
Navijač u Sidneju pruža podršku Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
„Druže, mogao bi na spavanje“ – očajnički pokušaj Amerikanca da sruši Novaka
Porodica Novaka Đokovića drži konferenciju za novinare - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Đorđe otkrio gde se Novak nalazi, Srđan poručio: Ne znaju šta su uradili! /video/
Novak Đoković u mini busu napušta hotel Park - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Dan kada je Novak Đoković ponovo postao slobodan čovek – barem na neko vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala