- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Amerika je velika sila, ali su i lažovi“: Dodik o sankcijama

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Sankcije su direktno mešanje u unutrašnja pitanja Republike Srpske i BiH, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. On je poručio da bi, ukoliko bi SAD uvele sankcije Republici Srpskoj, to značilo i odluku o njenoj samostalnosti.
„Amerikanci imaju neku vrstu zle volje prema nama. Uradili su to pred ovaj praznik nepoštujući naša osećanja. Sankcije su identične onim od ranije. SAD jesu velika sila, ali su i lažovi“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare posle sednice Izvršnog komiteta SNSD-a, čiji je lider.
Dodik je naveo da je o ovome razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je potvrdio da Srbija neće stati iza bilo kakvih sankcija. Kako je najavio, to će biti potvrđeno i tokom njihovog predstojećeg susreta u Beogradu posle praznika.
„Od Amerikanaca očekujem još da me ubiju, da me smaknu. Pa želim javnosti da kažem ako se to desi da su to uradili Amerikanci uz asistenciju Britanaca, jer ne vidim nijednog drugog subjekta koji bi to uradio ili imao motiva to da učini“, rekao je Dodik.
Dodik je poručio da su SAD direktno podržali muslimane.
„Bisera Turković je sa jednim delom opozicije direktno učestvovala u načinu na koji će se sankcije predstaviti“, kazao je Dodik.
Dodik je ocenio da su sankcije gotovo identične kao i ranije, ali se samo nešto dodaje.
„Amerikancima smeta što smo stabilna zajednica, a ne smeta im što FBiH nema Vladu i što Hrvati nemaju svog izabranog člana Predsedništva. Ovo nije odraz snage. Niti imam neku imovinu u SAD, ovo je čista farsa da mi se zabranjuje raspolaganje imovinom koju nemam“, istakao je Dodik.
On je ponovio da nikada u Americi nije imao račun, niti ima nameru tamo da ide čak i kada mu ukinu sankcije, prenela je RTRS.
„Neverovatno da Vlada SAD može ovoliko da laže i govori da Milorad Dodik negira visokog predstavnika kojeg je postavila međunarodna zajednica. A kako mogu da se suprotstavljam nečemu čega nema?“, kazao je Dodik i dodao:

„Ovaj svet je zaista u haosu zbog takve Amerike koja pokušava da uspostavi neke nove standarde“.

On je dodao da je ponosan što je na strani Republike Srpske.
„Posvećen sam Republici Srpskoj, nastavićemo dalje. Narod u Srpskoj ne treba ničega da se boji. Ova politika će se nastaviti jer svaka druga znači nestanak i gubljenje nadležnosti“, kazao je Dodik.
„Nije lako biti na meti SAD, a nije ni teško“, dodao je Dodik.
On je najavio da će narednih dana na sednici Narodne skupštine Republike Srpske biti donet zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savetu.
Ministarstvo finansija SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
REGION
Amerika uvela sankcije Miloradu Dodiku i banjalučkoj Alternativnoj televiziji
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
REGION
„Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju“: Dodik o američkim sankcijama
Erik Nelson - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
REGION
Američki ambasador u BiH: „Ovo je upozorenje, nastavićemo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala