- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Realovo čudo ima tim od 39 ljudi, ali – i to je malo za superheroja iz Srbije

© AP Photo / Jennifer LorenziniDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović poskupeo je najviše od svih fudbalera sveta u 2021. godini. Ubojitom Srbinu koji je na izlaznim vratima Fiorentine vrednost na tržištu je „skočila“ za 54 miliona evra, dok je iza njega čak i superstar Dortmunda Erling Holand koji je poskupeo 50 miliona evra, kao i Brazilac Vinisijus Žunior iz Reala na čijem imidžu radi 39 ljudi.
Srpski reprezentativac koji se golovima i maestralnim partijama u ljubičastom dresu izborio i za mesto startera kod Dragana Stojkovića Piksija, vredeo je na početku godine prema proceni specijalizovanog sajta „transfermarkt.de“ svega 16 miliona evra, a onda je usledila prava eksplozija i cena je sada 70 miliona evra.
To je ujedno i najveći skok tržišne vrednosti jednog fudbalera u 2021. godini. Srpskoj gol mašini u leđa gledaju zvezde poput Holanda, Vinisijus Žuniora iz Real Madrida na čijem imidžu i karijeri radi čak 39 osoba, Pedrija iz Barselone. Tu je i mladi Džud Belingem, takođe iz Dortmunda.
Vinisijus Žunior je Realovo otkrovenje sezone i konačno pruža partije kakve su se od njega i očekivale otkako je stigao u Madrid. Brazilac je na 19 utakmica u Primeri postigao 10 golova i upisao pet asistencija, dok je u Ligi šampiona na šest susreta u dva navrata pogađao mrežu, a četiri puta se našao u ulozi asistenta.
Fantastične partije u kontinuitetu omogućile su Vinisijusu da mu cena sa 50 miliona evra poraste na čak 100 miliona evra. Norveško čudo - Holand vredeo je 100 miliona evra početkom 2021. godine, a na njenom izmaku on sada vredi 150 miliona evra.
Srpski reprezentativac Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
SPORT
Majstor magične „levice“ za Sputnjik: Godina iz snova, a Srbija kao pečat – desila se magija!
Pedri iz Barselone koji je imao neverovatnu seriju od preko 70 uzastopnih mečeva kako za klub i reprezentaciju, „porastao“ je sa 30 na 80 miliona evra.
Vlahović je tako na čelu kolone, Holand je drugi, sledi Vinisijus Žunior, Pedri, Belingem. Tu su još Virc (Bajer Leverkuzen), Musijala (Bajern), Gavi (Barselona), Smit Rou (Arsenal), Griliš (Mančester siti).
Inače, pre svega nekoliko dana objavljena je lista najskupljih fudbalera u Italiji, a Srbin je i tu zauzeo visoku drugu poziciju koju deli sa sunarodnikom Sergejom Milinković-Savićem i Nikolom Barelom iz Intera.
I pored toga što je tržišna momka rođenog u Beogradu pre 21 godinu 70 miliona evra, jasno je da će budući klub za njegovu slobodnu sasvim sigurno morati da izdvoji više novca, a lako može da se dogodi da cifra bude i preko 100 miliona evropskih novčanica.
Dušan Vlahović oborio je niz rekorda u Fiorentini u 2021. godini, a najveći uspeh je svakako to što je izjednačio rekord Ronalda od 33 gola u kalendarskoj godini, dok je sa reprezentacijom Srbije izborio direktan plasman na Mundijal u Kataru.
Dejan Rambo Petković - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
SPORT
Kako se kalio Rambo /video/
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
SPORT
U redu i Engleska, u redu i Mančester, ali – Nemanja za Sputnjik otkriva svoju misiju za Srbiju
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
SPORT
Sputnjikov sportista godine – Aleksandar Veliki!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala