- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin predvodi ostatak sveta

© AP Photo / Martin MeissnerSrpski fudbaler Dušan Tadić
Srpski fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa, našao se među najbolje ocenjenim fudbalerima van liga petice, u izboru sajta „sofascore“ koji se detaljno bavi analizom i učinkom sportista.
Desetka Orlova iza sebe ima impoznatnu sezonu u dresu kopljanika i reprezentacije Srbije koja je prepuna asistencija i golova, pa ne čudi što srpski majstor fudbala predvodi „tim ostatka sveta“ u 2021. godini.
Procečna ocena Dušana Tadića prema specijalizovanom sajtu za fudbalske rezultate i statistiku u godini na izmaku je visokih 7,83, a jedini koji ima višu ocenu od njega je Karles Hil (8,02) koji se takmiči u MLS ligi u dresu Nju Inglanda.
Srbin je najzaslužniji što je Ajaks osvojio šampionsku titulu u Erediviziji i što se „prošetao“ kroz grupu u Ligi šampiona sa maksimalnih šest pobeda, što je divu iz Amsterdama koji igra po notama Tadića, omogućilo daleko lakši posao u nokaut fazi gde će za rivala imati Benfiku.
Tadić je u 2021. godini imao čak 37 asistencija čime je nadmašio velikog Lea Mesija i postavio novi svetski rekord (36 asistencija), što samo potvrđuje koliki uticaj na igru tima i reprezentacije ima momak rođen u Bačkoj Topoli pre 33 godine.
Osim Dušana Tadića mesto u „timu sveta“ za 2021. godinu u izboru „sofascore“ zauzeli su: Djupin (Rubin) – Tavernie (Rendžers), Kikuči (Visel Kobe), Fukumori (Hokaido) – Banega (Al Šabab), Morioka (Šarlroa) – Hil (Nju Ingland), Diamanti (Vestern junajted), Dušan Tadić (Ajaks) – Sesinja (Daegu).
Podsetimo, Dušan Tadić dobio je priznanje za najboljeg fudbalera Eredivizije, uspeo je da ispiše istoriju holandskog fudbala sa najviše asistencija, dok je u Srbiji po treći put izabran za igrača godine i pripala mu je Zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije.
Žoao Kanselo - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
SPORT
Pretučena i opljačkana zvezda Mančester sitija: „Kukavice htele da mi povrede porodicu“ /foto/
Usman Dembele - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
SPORT
Nova saga u Barseloni – „ubica“ svog tela prva akvizicija Arapa?
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
SPORT
Novogodišnja „bomba“ iz Moskve – Nikolić preuzima CSKA!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala