- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trener Uba posle istorijske pobede: Nisam zadovoljna

© Foto : CEVOdbojkašice Uba proslavljaju pobedu nad Fatum Njiređhazuom u Ligi šampiona
Odbojkašice Uba proslavljaju pobedu nad Fatum Njiređhazuom u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Odbojkašice Uba pobedile su mađarsku Fatum Njiređhazu sa 3-0 u setovima i ostvarile prvu, istorijsku pobedu u Ligi šampiona, ali trener ekipe Marijana Boričić ističe da nije zadovoljna.
Ubu je ovo bila prva pobeda u , gde je prvi srpski predstavnik još od Crvene zvezde 2018. godine, nakon poraza od italijanskog Koneljana i poljskog Hemika.
„Lep je osećaj, stvarno, mada ja generalno nisam zadovoljna ovom utakmicom. Većim delom meča sam bila, pa ne mogu da kažem nervozna, ali malo ljuta. Pravimo ogroman broj grešaka, veliki broj grešaka na servisu, u napadu... Praktično svaki put moramo da radimo, kao da igramo protiv sebe i to nam se ponavlja. Uvukla se neka nesigurnost i to već traje. Sigurno možemo mnogo bolje od toga, ali mi to stalno pričamo, ali nikako da pokažemo. Ali, dobro, valjda će ovaj rezultat koji je bio večeras da nam malo pomogne u tome“, izjavila je Boričićeva.
Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašena je Ana Jakšić, koja je rekla da očekuje još veći broj pobeda.
„Iskreno da kažem, imali smo tešku proteklu nedelju, izgubili smo od Pazove i od Zvezde i mislim da nam je ovo bitno zbog naše lige i našeg daljeg učinka, da se u domaćem prvenstvu vratimo u što boljem ritmu, a znači i za naše samopouzdanje. Igrali smo opušteno jer Liga šampiona za nas nema neki veliki značaj, ali mislim da je najbitnije da idemo dalje i da ostvarujemo što veći broj pobeda“, istakla je Jakšićeva.
Iskusna Aleksandra Gligorić se nada da će ova pobeda pogurati ekipu i u narednim utakmicama.
„Očekivali smo iskreno. Ovo nije bila ekipa za potceniti, ali je svakako bila slabija od ekipa protiv kojih smo igrale ranije, u Grčkoj i Italiji, to su stvarno jake ekipe. Dale smo svoj maksimum ovaj put i mislim da je to ta energija koja treba da ostane, da nam bude vetar u leđa za naredne utakmice koje nas očekuju“, podvukla je Gligorićeva.
Odbojkašice Uba sada očekuje duel sa Spartakom u Subotici 24. decembra, a zatim gostovanje Hemiku u Šćećinu 20. januara.
Detalj sa meča Železničar – Ezadžibaši u Lajkovcu (Maja Ognjenović, Tijana Bošković...) - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SPORT
Srpski tim namučio turskog giganta, ali su Maja i Tijana bile prejake /video, foto/
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Terzić za Sputnjik o „odlasku“: Ako se to desi, prvo će saznati Savez
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
SPORT
Srpkinje izgorele u želji – Italija skinula Srbiju sa trona Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala