- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Terzić za Sputnjik o „odlasku“: Ako se to desi, prvo će saznati Savez

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije, prokomentarisao je za Sputnjik navode medija da će postati selektor ruskog tima.
Zoran Terzić već skoro dve decenije predvodi srpski ženski odbojkaški tim, a tokom tog mandata napravio je mnoge istorijske uspehe.
Terzić je selektor reprezentacije Srbije postao 2002. godine, a sada su se pojavili navodi da posle isteka ugovora preuzima žensku odbojkašku reprezentaciju Rusije.
Selektor je za Sputnjik prokomentarisao medijske natpise.
Ako se desi tako nešto prvo će saznati naš savez“ , rekao je Zoran Terzić.
Terzić je sa odbojkašicama došao do zlatnog odličja sa Svetskog prvenstva, a najsjajniju medalju osvojili su čak tri puta i na Evropskom prvenstvu. Srebro je stiglo sa Olimpijskih igara u Riju, a bronza iz Tokija.
Poslednji uspeh Terzić je sa odbojkašicama napravio na Evropskom prvenstvu u Beogradu kada je srpski tim osvojio srebrnu medalju.
Zbog velikog broja odličja, Terzić je jedan od najvećih evropskih odbojkaških trenera, pa tako nije veliko iznenađenje da ga na klupi žele i druge selekcije.
Navodi o potencijalnoj saradnji sa ruskim odbojkašicama stigli su upravo iz te zemlje. Mesto selektora na klupi Rusije trenutno je prazno nakon što ga je posle šampionata u srpskoj prestonici napustio Serđo Busato.
Terzić ima iskustva sa ruskim klubovima jer je prethodno trenirao Dinamo i Omičku, a reprezentacija Rusije pokušala je da angažuje srpskog stručnjaka i 2019. godine.
Iako je danas jedan od najpriznatijih trenera Starog kontinenta, zanimljivo je da Terzić nije želeo da predvodi ženske timove.
Na nagovor Aleksandra Boričića, Terzić je privremeno preuzeo mesto trenera odbojkašica Crvene zvezde i na toj klupi ostao sve do 2006. godine.
Detalj sa meča Železničar – Ezadžibaši u Lajkovcu (Maja Ognjenović, Tijana Bošković...) - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SPORT
Srpski tim namučio turskog giganta, ali su Maja i Tijana bile prejake /video, foto/
Dvorana Štark arena, Evropsko prvenstvo u odbojci - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Podkast
Kako su dopingovani Italijani „ukrali“ Jugoslaviji zlato? | Miljanov korner
Detalj sa duela Srbije i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Rusija prejaka za Srbiju – sledi Amerika!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala