- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Jokić obasipan kritikama doveo igru do savršenstva – kriv je Amerikanac /video/

© AP Photo / Adam HungerSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Nikola Jokić ove sezone pored odlične ofanzivne pomaže ekipi i u defanzivi gde je sjajan kada treba da spreči napad protivničkog tima. Ipak, nije tako bilo ranijih godina zbog čega ga je oštro kritikovao Drejmond Grin, igrač Golden Stejta.
Nikola Jokić zabeležio je najslabiju partiju ove sezone u meču Denvera protiv Oklahoma Siti Tandera, a za to je kriva i mala minutaža koju je imao na toj utakmici.
Ipak, Jokiću je ovo prvi „kiks“ od starta sezone, a uz fantastičnu ofanzivu prevodio je Nagetse i u defanzivi iako se mnogo puta vodila polemika oko toga da li je srpski as dobar u odbrani.
Jedan od najglasnijih kritičara Jokićeve defanzive bio je Drejmond Grin koji se prisetio kako je Nikoli ukazivao na greške.
„Kritikovao sam Jokićevu odbranu. Bilo je u stilu, ako hoće stvarno da budu dobar tim, onda je on kičma te odbrane, mora da bude dobar u defanzivi. Pokazao sam mu četiri klipa. Kako se ne rotira dobro kao nisko postavljen igrač, kako se ne kreće. Četiri klipa gde sam bio veoma kritičan prema njemu“, ispričao je Grin u svom podkastu „Šou Drejmonda Grina“ bišem kolegi Metu Barnsu.
Pogledajte i situacije u kojima je Grin kritikovao Jokića.
„Svi volimo Jokića u napadu, ali ako Denver želi da bilo šta ikada osvoji, Jokić mora da bude bolji u odbrani“, rekao je Drejmond i pokazao nekoliko situacija u kojima je srpski košarkaš napravio propuste u odbrani.
Sezonu posle toga, nakon što je Grin kritikovao srpskog asa, Jokić je na utakmici Nagetsa i Voriorsa prišao iskusnom košarkašu i rekao mu da je gledao njegov segment na televiziji i da je u pravu.
„Na to sam mu rekao – sada si sto odsto bolji. Gledao sam te ove godine i bolji si stoprocentno“, zaključio je Grin.
Ovo samo pokazuje koliko Jokić nema ego nabeđene zvezde, kao što bi mogao da ima jer je aktuelni MVP, i kako je Grinov savet shvatio kao prijateljski.
A, mnogi bi se uvredili da ih neki košarkaš javno kritikuje, baš zbog tog ega i stava „ti ćeš da mi kažeš“.
Jokić to nema i zato je aktuelni MVP jer konstantno radi na sebi, napreduje, sluša druge i takav stav daleko će ga dogurati.
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Trener „zakucao“ Jokića za klupu i izazvao buru!
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Vratio se Bogdan u duelu „osakaćenih“ /video/
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Potpuni haos u Kataloniji, a na kraju – Rusi pokradeni!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala