- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Potpuni haos u Kataloniji, a na kraju – Rusi pokradeni!

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Utakmica 17. kola Evrolige između Barselone i Uniksa iz Kazanja definitivno je bila najzanimljivija u sezoni. Na kraju su pobedili Katalonci, jer su Rusi pokradeni od strane sudija.
Uniks došao u Barselonu sa željom da napravi iznenađenje i nastavi da pruža fenomenalne partije, a to je uspevao da uradi sve do završnice.
Ekipa iz Kazanja je na početku četvrte četvrtine imala čak 20 poena prednosti. Tada su svi mislili da je utakmica gotova, ali...
Barselona je uspela da napravi nestvaran povratak u meč i da uvede završnicu u dramu, ali niko nije očekivao da će se tada desiti ono što se desilo.
Naime, Uniks je sa linije penala nekako uspeo da zadrži prednost, pa je poenima Lorenza Brauna došao do +3 na 25 sekundi do kraja.
Lopta je bila za Barselonu, odgovornost je preuzeo Nikola Mirotić i – dobio fantomski faul pri navodnom šutu za tri poena.
Na ponovljenom snimku se moglo videti da Mirotić ne samo da teško da je uopšte bio fauliran, već je bilo praktično nemoguće dosuditi da je faul bio prilikom njegovog šuta, jer šuta nije bilo.
Slovenački sudija Damir Javor je, ipak, video faul pri šutu, pa je Mirotić dobio tri slobodna bacanja. Pogodio je sva tri, Braun je zatim promašio šut za pobedu i otišlo se u produžetak.
Izabranici Velimira Perasovića se nisu predavali uprkos tome što su „prokockali“ neverovatnih +20 u poslednjoj četvrtini i u dodatnih pet minuta su mogli da dođu do pobede.
Košem Kenana su poveli na 27 sekundi do kraja (106:105), ali je zatim Barsa postigla tri poena u jednom napadu posle ofanzivnog skoka nakon promašenog bacanja.
Priliku da izjednači imao je Kenan, ali je na 14 sekundi do kraja promašio jedno bacanje... Ipak, istom merom odgovorio mu je Kajl Kjurik, pa su Rusi imali još jednu šansu.
Odgovornost je ponovo preuzeo Lorenzo Braun, bivši igrač Crvene zvezde, ali je promašio šut za tri poena koji bi Uniksu doneo pobedu.
Upravo je Braun bio najbolji igrač gostiju sa 27 poena, sedam skokova, devet asistencija i dve ukradene lopte.
Sjajan je bio njegov prezimenjak Džon Braun sa 21 poenom i po pet skokova i ukradenih. Pomenuti Kenan je postigao 20 poena, dok je Mario Hezonja imao 18.
Kod domaćina Mirotić je odigrao briljantno sa 28 poena i tri skoka, uz čak 13/13 sa linije penala.
Kjurik je imao 24, Rokas Jokubaitis 15, a Dante Egzum 13 poena.
U narednom kolu, 30. decembra, Uniks u Kazanju dočekuje Anadolu Efes, dok Barselona gostuje Baskoniji.
Trener „zakucao“ Jokića za klupu i izazvao buru!
Kalinić od heroja do tragičara – Micić presudio Zvezdi u Istanbulu
Partizan bez rešenja za rusku „legiju stranaca“ – crno-beli poraženi u snežnom Krasnodaru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala