- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trener „zakucao“ Jokića za klupu i izazvao buru!

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od jedne od najlošijih ekipa ove sezone, Oklahoma Siti Tandera. Porazu je prethodio potez Majkla Melouna da Nikolu Jokića i celu prvu postavi ekipe pošalje na klupu sredinom treće deonice – i više ne vrati u igru do kraja.
Oklahoma je savladala Denver rezultatom 108:94 u noći između srede i četvrtka.
Jokić je na terenu proveo 25 minuta i za to vreme imao 13 poena (5/9), sedam skokova, tri asistencije i dve blokade.
Međutim, Nagetsi nisu igrali dobro, pa je Oklahoma, ekipa koja se nalazi među poslednjima na tabeli, uspela da dođe do čak +16 na 4:51 do kraja treće deonice.
Tada je trener Majkl Meloun odlučio da celu prvu petorku pošalje na klupu... I ne vrati je u igru do kraja meča.
Rezervisti Denvera su uspeli da se sredinom poslednjeg kvartala vrate na jednocifren zaostatak, ali to nije nateralo američkog trenera da barem Jokića, najboljeg igrača lige, vrati na teren, što je iznerviralo navijače franšize iz Kolorada.
Meloun je posle meča rekao da je mislio da starteri „nisu zaslužili priliku“ da se vrate u utakmicu.
„Pobede i porazi jesu bitni. To razumem, ovaj biznis vode rezultati... Ali, čak i kada smo spustili razliku, nisam hteo da vratim startere. Oni nisu zaslužili tu šansu“, objasnio je Meloun i pohvalio borbu i igru klupe.
„Izvinite me, ali Jokić nosi ovaj tim cele sezone. Ja uglavnom volim Melouna, ali ovo nije bilo pametno. Mora da igra najbolji igrač, ovo nije srednja škola“, bio je komentar samo jednog od velikog broja besnih navijača.
„Ovo što je Meloun uradio večeras mora da bude istraženo. Jednocifrena razlika u četvrtoj četvrtini i on ostavi sve svoje startere (uključujući Jokića) na klupi 15 minuta. Istražite ovo odmah!“, besno je istakao bloger Dže Mekgvajer.
Tander je do pobede vodio Šej Gildžus-Aleksander sa 27 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Lu Dort je imao 15, dok su po 14 poena ubacili Džeremaja Robinson-Erl i Džoš Gidi.
Naš Aleksej Pokuševski je odigrao 12 minuta, ali za to vreme došao do samo jednog skoka i jedne ukradene lopte, uz 0/2 iz igre i tri izgubljene lopte.
Na drugoj strani Jokić je sa 13 poena bio najefikasniji. Po 12 su ubacili Eron Gordon i Ostin Rivers, dok je deset imao Monte Moris.
Priliku za popravni Meloun, Jokić i Denver će imati dan kasnije, kada dočekuju Šarlot Hornetse.
Bobi oduševio legendu Dalasa: „Ruke su mu ogromne“ /video/
Jokić: „I dalje mislim da ću biti konjar“
Bizarna situacija u Bostonu: Lažni alarm napravio pometnju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala