- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin Francuz stigao u Partizan i već dobio poruke navijača – plaši se šta ga čeka sa tribina

© AFP 2023 / NICOLAS ASFOURIMatijas Lesor
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Matijas Lesor je dobro poznat srpskoj košarkaškoj publici po partijama u dresu Crvene zvezde, a sada nekoliko godina kasnije Francuz se boji zvižduka navijača tog kluba kada umesto crveno-belog obuče crno-beli dres.
Matijas Lesor, novi košarkaš Partizana, u razgovoru za francuski „Be Basket“ otkrio je kako je došao u tim crno-belih kao i od čega strepi pred derbi sa Crvenom zvezdom.
Francuz je najpre nastupao za crveno-bele u sezoni 2017/2018 kada je bio jedan od tragičara u finalnom meču ABA lige protiv Budućnosti.
Lesor je u Partizan stigao kao slobodan igrač, a Željko Obradović izrazio je želju da Francuz bude u timu još letos.
„Da, hteli su me tokom letnje pauze. Dugo sam imao ponudu na stolu, ali sam hteo da čekam do 16. decembra i kraja prelaznog roka u Evroligi kako bih dobro procenio sve opcije. Između evroligaških ponuda koje sam imao i dolaska u Partizan, ovo drugo mi je delovalo kao najbolja odluka za nastavak karijere“, objasnio je Lesor.
Autoritet Obradovića poznat je kao najjači u evropskoj košarci, ali to ne predsavlja problem za francuskog centra.
„Ne, uopšte. Ali to će zavisiti i od mene. Ako napravim neku glupost, sigurno će vikati na mene. To je strogost koja je potrebna za osvajanje Evrolige devet puta. Njegova tehnika funkcioniše, dok ima trenera koji vrište na svoje igrače samo radi vrištanja, jer misle da bi mogli da budu kao on, ali to ne donosi rezultat. Po meni, Obradović liči na Zvezdana Mitrovića. Na terenu deluje zatvoren i tvrd prema svojim igračima, ali mislim da je veoma dobar čovek i otvoren, sa kojim može lako da se razgovara. Igranje za Obradovića biće dobro za mene“, istakao je Lesor.
Ne plaši ga doček večitog rivala jer je crveno-beli dres zamenio crno-belim, ali svestan je da će problem biti zvižduci sa tribina. Ipak, smatra da je njegov dolazak u Partizan sastavni deo sporta, a podsetio je da su isto uradili Kevin Panter i Nemanja Dangubić.
„Dobio sam mnogo poruka navijača, ali ništa što bi poljuljalo moju odluku. Znao sam gde dolazim i šta će to prouzrokovati, ali kocentrisan sam samo na košarku. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je to uradio. U ekipi su još dvojica. Čak iako su navijači ljuti, postoji poštovanje prema igračima. Mislim da nemam čega da se plašim osim što ću biti izviždan u mečevima sa Zvezdom. Derbiji će biti napeti, ali u svakodnevnom životu neće me napadati. Sve je to deo sporta“, objasnio je Lesor.
Iako će biti pritiska, francuski košarkaš jedva čeka da oseti čari derbija.
„Adrenalin, uzbuđenje oko utakmice, sva tenzija koja raste tokom nedelja, to je poseban doživljaj. Treneri su napetiji, igrači i navijači isto. Svi su koncentrisaniji nego inače, jer je to poseban meč, meč koji morate da dobijete. Zaista se oseća žar oko beogradskog derbija, čak i tokom meča. Videću sada kako je sa druge strane i nekoliko godina kasnije. Ali, s obzirom na tim koji je napravio Partizan i budžet koji je uložio klub, mislim da će biti dosta tenzije. Tim pre što je već prošao jedan derbi“, rekao je Matijas Lesor.
Dušan Duda Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SPORT
Duda Ivković, Žeravica i Korać kandidati za „Kuću slavnih“
Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SPORT
Bobi oduševio legendu Dalasa: „Ruke su mu ogromne, on je hodajući dabl-dabl“ /video/
Nikola Jokić u duelu sa Filadelfija 76ersima - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
Jokić nikad iskrenije o porodici, suzama i „namerama ljudi“: „I dalje mislim da ću biti konjar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala