- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nevaljali Rus“ na meti podsmeha: „Zar naš Saša nije divan?“

© Foto : Printscreen/Youtube/philtachiAleksandar Kokorin
Aleksandar Kokorin - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Aleksandar Kokorin, napadač Fiorentine, nalazi se na meti navijača na društvenim mrežama gde je postao predmet podsmeha. Nevaljali dečko ruskog fudbala koji je obećavao, potpuno je van forme i nikako ne uspeva da se vrati na pravi put.
Odavno je Aleksandar Kokorin bio na pravom putu još iz perioda u Dinamu iz Moskve i(li) u Zenitu, a onda je usledila stranputica.
Prvo kada je na klupskoj večeri 2017. godine prislonio sebi pištolj na glavu, a kasnije kada je sa saigračem iz reprezentacije Mamajevim prebio političara u jednom lokalu posle čega su dobili po godinu i po dana zatvora.
Ipak, po izlasku iz zatvora kratko je zaigrao za Soči gde je bio na pozajmici, da bi posle epizodne uloge u Spartaku iz Moskve usledio transfer u Fiorentinu.
Početkom 2021. temperamentni Rus stigao je na Artemio Franki gde mu je konkurencija ubojiti Srbin Dušan Vlahović, pa šansu dobija na kašičicu.
I kada je dobije, obično je daleko od toga da se nađe u šansu, a kamoli da postigne pogodak. Čekao je i dočekao Kokorin priliku protiv Beneventa u Kupu Italije jer je na zasluženom odmoru bio Vlahović, ali se Rus nije pokazao kod trenera Vinćenca Italijana koji ga je izveo u 76. minutu ubacivši srpsku gol-mašinu.
Za period proveden u igri, Kokorin je imao svega jedan udarac u okvir gola uz 16 dodavanja od kojih 14 uspešnih što je 88 odsto preciznosti. Dodirnuo je loptu 20 puta, dobio je jedan duel, dok je slavio dva gola saigrača u trijumu viole nad „vešticama“ – 2:1.
Bio je to povod da se navijači iz Rusije našale sa njim na društvenim mrežama:
„Vreme je za eminentniji klub“, bio je jedan od tvitova.
Naravno nisu se na tome zaustavili...
„Genijalno, na terenu je bio čitavih 76 minuta i uputio je jedan udarac. Zar nije naš Saša divan?“, pitao se jedan od fanova koji je, pre svega, bio ironičan.
Jasno je da će Aleksandar Kokorin nešto pod hitno morati da promeni u svojoj igri kako bi ubedio trenera da mu je mesto u Fiorentini.
Možda mu se ukaže prilika u slučaju da „ljubičasti“ u januaru odluče da prodaju Vlahovića kako bi zaradili novac na ime obeštećenja.
U suprotnom, prozivke navijača na društvenim mrežama biće sve učestalije i izraženije jer je nevaljali dečko ruskog fudbala miljama daleko od vrhunskog nivoa, a bio je talenat koji obećava samo što ga je „luda“ glava očigledno preskupo koštala.
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Šta se krije iza gafa koji je šokirao Evropu: „Nešto nije bilo u redu“
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Srbiji je sreća okrenula leđa – „Znamo šta je naš cilj“
Fali Ramadani - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Kontroverzni Albanac pod lupom u Italiji, a Hrvati pišu: „Držao je pola Srbije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala