- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta se krije iza gafa koji je šokirao Evropu: „Nešto nije bilo u redu“

© AFP 2023 / Manu FernandezAleksandar Čeferin
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Aleksandar Čeferin, predsednik Evropske kuće fudbala, oglasio se prvi put otkako je UEFA napravila ogroman propust na žrebu za osminu finala Lige šampiona. Slovenac je akcenat stavio na softver koji je napravio čitav haos.
„Naravno da je žreb za Ligu šampiona bio neuspešan za UEFA“, poručio je Čeferin.
Podsetimo, na žrebu koji je održan početkom nedelje kuglice su spojile Mančester junajted i Viljareal što je nemoguće, s obzirom na to da su Englezi i Španci bili u istoj grupi. Samim tim, ne mogu u osmini finala ponovo da se sastanu.
Zavisni smo od tehnologije i možda bi trebalo manje da budemo zavisni od nje. UEFA se izvinjava svima. Nešto nije bilo u redu sa softverom. Kada sam dobio informaciju da je nešto krenulo po zlu sa softverom koji koristimo, istog momenta smo organizovali sastanak. Ni sam bio prisutan, ali sam bio na telefonu i razgovarao sam sa ljudima odgovornim za softver. Predložili su da žreb bude ponovljen jer nisu bili sigurni kada se greška dogodila. Greška postaje greška onda kada se ne ispravi. Naša odluka je da budemo transparentni i da ništa ne krijemo. Izvinjavamo se svima, ali ovo nije bila ljudska već tehnološka greška“, izjavio je Čeferin.
Ponovljeni žreb razbesneo je najviše Real Madrid koji je prvobitno izvukao Benfiku, a kasnije ih je novi ples kuglica spojio sa Pari Sen Žermenom.
Takođe, veliki broj navijača na društvenim mrežama izrazio je nezadovoljstvo što je ponovljeni žreb uskratio priliku da se još jednom na terenu sastanu Leo Mesi i Kristijano Ronaldo, dvojica najboljih fudbalera u ovom veku.
Prvobitno je bilo planirano da se Pari Sen Žermen sastane sa Mančester junajtedom, ali je kasnije Parižanima dodeljen Real, dok će engleski predstavnik odigrati dve utakmice sa Atletiko Madridom.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Srbiji je sreća okrenula leđa – „Znamo šta je naš cilj“
Stiven Džerard - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Bura na Ostrvu – vakcinacija određuje transfere
Fali Ramadani - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Kontroverzni Albanac pod lupom u Italiji, a Hrvati pišu: „Držao je pola Srbije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala