- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iz Zvezde za Sputnjik o „slučaju Borjan“: „Nema iskakanja, disciplina i ugovori moraju da se poštuju“

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilan Borjan
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda, poručio je u razgovoru za Sputnjik sport da Milan Borjan koji je zatražio raskid ugovora, ostaje na Marakani. Klub je iznad svakog pojedinca, a s obzirom na to da kapiten ima važeći ugovor, od prevremenog rastanka nema ništa!
Crvena zvezda je sa minus pet bodova u odnosu na lidera Partizan otišla na zimsku pauzu, ali sve na Marakani i oko nje, daleko više brine situacija sa kapitenom Milanom Borjanom koji je zatražio raskid ugovora!
O verbalnom sukobu sa trenerom Dejanom Stankovićem posle kiksa sa Radnikom (1:1) na svom terenu, bruji fudbalska Srbija, kada su navodno pale i teške reči sa obe strane.
Kako Sputnjik nezvanično saznaje iz izvora bliskih četvorostrukom uzastopnom šampionu, sve je kulminiralo u svlačionici posle Radnika kada je Dejan Stanković, zamerio igračima na odnosu prema dresu uz pitanje da li žele da zbog Radnika ostanu bez titule?!
Tada je na scenu stupio 33-godišnji čuvar mreže. Kao kapiten stao je da brani svoju ekipu, svoje saigrače, a Stankoviću je, navodno, riternirao komentarom da se prvo kune u Zvezdu, a kasnije telefonira sa Italijanima (traže ga Sampdorija i Udineze). Bila je to kap koja je prelila već punu čašu i usledile su psovke, a posle svega i Borjanova potvrda želje da ode.
„Iz pijeteta, velikog poštovanja, odanosti i zahvalne ljubavi prema navijačima, kao i odgovornosti prema medijima sa kojima imam sjajnu saradnju želim da se oglasim. U medijima je izašla informacija da želim da idem iz FK Crvena zvezda i da je razlog to što ne mogu da trpim tenziju i pritisak.
Da, želim da idem iz Crvene zvezde jer mislim da sam klubu dao srce, dušu, svaki atom snage i da je došlo vreme da svoje mesto prepustim dostojnoj zameni. Ne, nije istina da idem zbog tenzije i pritiska jer svaki pravi navijač Crvene zvezde zna da sam pet godina izložen najvećim pritiscima, skandiranjima, napadima na moju porodicu, a da sam u svakom momentu davao svoj maksimum i ginuo za ovaj grb kada je bilo najteže.
Razlozi moje želje da se povučem su mnogo dublji, konkretniji i veći. Ako bude potrebe u nekom trenu podeliću sa vama i to jer su navijači FK Crvene zvezde oduvek bili moj najveći motiv, moja snaga i razlog da se borim iz godine u godinu sve jače. Sve navijače i medije ću zamoliti da mi dozvole da u miru provedem svoj dugo čekani odmor sa svojom porodicom i do daljnjeg se neću oglašavati na ovu temu. Zauvek vaš vojnik Milan Borjan“, navedeno je u njegovom saopštenju.
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
SPORT
Stavljena tačka na dramu: Borjan otkrio šta je istina, a šta laž
Stekao se utisak da Stanković i iskusni golman, prema mišljenju mnogih najbolji igrač Zvezde, dalje neće moći zajedno, ali kada su vruće glave često se može čuti i ono što se ne misli.
Sreća po crveno-bele je što slede novogodišnji praznici i odmor, idealno da se ohladi „usijanje“.
Navodno su i navijači, čije se mišljenje na Marakani i te kako poštuje, izneli stav – Borjan je neophodan klubu i mora da ostane!
O gorućoj temi u Ljutice Bogdana Sputnjik je stupio u kontakt sa predsednikom Svetozarom Mijailovićem koji je potvrdio reči generalnog direktora Zvezdana Terzića da Zvezda neće pustiti svog kapitena koji je pod ugovorom.
„Cela priča je vezana za klub koji ima nameru da se bije do kraja za trofej. Ova godina po svemu je bila rekordna godina i nema razloga da bilo šta se u tom pogledu menja, osim da se u narednoj godini ostvari taj cilj da se do kraja bori za titulu. Ja verujem da imamo i snage i znanja da se na sportskom polju izborimo za petu uzastopnu titulu. Ovaj nesporazum koji se desio prevazići će se apsolutno tako. Cela je priča da nema iskakanja iz toga, mora se poštovati klupska disciplina, potpisani ugovori i što je u najboljem interesu i Crvene zvezde, time ćemo se do kraja rukovoditi".
Bez obzira na činjenicu da je Zvezda druga u prvenstvu, iza crveno-belih je izuzetno uspešna polusezona što potvrđuje direktan plasman u osminu finala Lige Evrope, što je najveći uspeh još od Barija.
Ipak, pritisak i veliki broj mečeva, kako u Superligi, tako i u Evropi, učinili su do usijanja atmosfere u svlačionici. Mijailović uverava da je to sastavni deo posla...

„Ljudi smo od krvi i mesa. Znate, neki put situacija se tako namesti da prosto iz jedne situacije u kojoj postižeš najbolji rezultat posle Barija i da se plasiraš u osminu finala evropskog takmičenja, i desi se jedan kiks protiv Radnika i sve se promeni. Ali, hvala Bogu da je reakcija bila prava. Prava reakcija u istoj nedelji, gde se pokazuje karakter da može da se odigra na mnogo većem nivou i da se približi cilju koji je postavljen za ovu sezonu. Zvezda iz svake moguće situacije želi da izvuče neko iskustvo i da reši problem. Tako to rade organizovani klubovi, trude se da reše sve probleme i da na sva pitanja imaju odgovore“, ističe Mijailović.

Apostrofirao je za kraj Svetozar Mijailović da je zimska pauza stigla u pravom trenutku i da će dobro doći svima u crveno-belom taboru da se opuste od pritiska koji sa sobom nosi crveno-beli dres, te da se okrenu porodici, rodbini i prijateljima.
„Svi sad imaju slobodno do 11. januara sledeće godine. Svi će sada da budu sa porodicama, okružiće se svojim najbližim ljudima. Treba imati u vidu broj utakmica koji su odigrali naši fudbaleri, broj karantina... Bili su izloženi neverovatnom stresu u ovom periodu. Taj odušak će dobro doći svima da malo predahnu od samog pritiska na rezultat“, zaključio je razgovor za Sputnjik predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde Svetozar Mijailović.
Srpski fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
SPORT
„U Srbiji sam se navikao na bombe“ – Tadića nisu uplašili holandski huligani /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
SPORT
Vlahović besneo, a trener poručio: „Morao sam...“ /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
SPORT
Čudo iz Srbije – Vlahović izjednačio Ronaldov rekord! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala