- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Specijalni rat protiv Srpske u režiji Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH

© Sputnik / Aleksandar MilačićRS
RS - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Na nekoliko međunarodnih medijskih adresa stigao je papir sa takozvanim instrukcijama kojima Republika Srpska i Srbija navodno koordiniraju aktivnosti u BiH s ciljem destabilizacije prilika u BiH, javlja Srna.
Agencija tvrdi da je imala uvid u papir na kojem su navedene takozvane instrukcije o ponašanju političara i građana Republike Srpske i Srbije.
U tekstu se, prema navodima, naglašava da Republika Srpska i Srbija treba ekonomski i infrastrukturno da se uvezuju, da državni funkcioneri Srbije ubuduće zaobilaze političare i institucije BiH što je više moguće i da bi visoki funkcioneri Republike Srpske i njeni građani trebalo da izbegavaju ambasade, konzulate i predstavništva BiH i da se u slučaju konzularne pomoći u inostranstvu obraćaju diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.
Tekst, prema izveštaju Srne, nema potpisa, a pisan je ekavicom, latiničnim pismom, prenela je RTRS.
U Kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika rečeno je da prvi put vide takav papir i da je iz sadržaja jasno da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH stavljena u funkciju specijalnog rata protiv Republike Srpske.
Dodaje se da je na papiru gomila besmislica koje nije vredno ni komentarisati i da je taj papir u federalnim medijima legalizovao predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.
I u Kabinetu predsednice Republike Srpske negiraju da su ikada ranije videli takav papir i dodaju da je reč o običnom pamfletu i podmetanju smišljenom u, kako se ocenjuje, sarajevskom podzemlju koji služi za diskreditaciju i Srbije i Republike Srpske, kao i za privlačenje međunarodne pažnje.
Bosna i Hercegovina - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
REGION
Američki trag je jasan: Kad su Bošnjaci odbili Kutiljera počeo je rat – šta će biti sad
Zgrada Tužilaštva BiH - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
REGION
Tužilaštvo BiH otvorilo predmet protiv nekoliko osoba iz Srpske zbog „napada na ustavni poredak“
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala