- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac izgubio, pa pričao neistine o Novaku: „On igra svake nedelje...“

© AP Photo / Nick WassRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Neslavno je prošao povratak Rafaela Nadala na teren posle višemesečne pauze, gde ga je na egzibicionom turniru u Abu Dabiju pobedio 134. reket sveta Endi Mari. Španac je posle poraza pričao o povratku, a neizbežna su bila pitanja novinara vezana za Novaka Đokovića i ko će prvi do rekordnog 21. Grend slem trofeja.
Položio je neočekivano Rafael Nadal reket pred Britancem koji ima veštački kuk – 6:3, 7:5.
Novinare u Abu Dabiju svakako da je obradovao povratak Španca tenisu, ali ih je pre svega zanimalo ko će ući u istoriju kao najveći teniser ikada.
Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer, s obzirom na to da su sva trojica izjednačeni sa po 20 GS titula, a bliži se Australijan open početkom naredne godine.
Nadal je na početku svog obraćanja na pitanje ko će biti najveći, poručio:
„Ne znam, nisam neko ko to može da potvrdi. Dugo sam bio van tamičenja, gotovo šest meseci. Svestan sam da je ta priča večito aktuelna, tu je negde, pogotovo sa Novakom koji je igrao skoro svake nedelje. Ipak, za mene i Rodžera koji smo dugo bili povređeni... Trenutno smo izjednačeni, ali Đoković ima mnogo više šansi od nas jer je zdrav. Takmiči se i dobro mu ide“, rekao je Nadal.
Prvu priliku da prestigne Nadala i Federera Novak Đoković će imati na Australijan openu, u slučaju da zaigra. I španski bik sa Majorke svestan je toga...
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Još jedno mučenje Nadala
„Hajde da vidimo šta će se desiti u naredna dva meseca. Ukoliko se vratim onda možemo da pričamo o tome kasnije u toku sezone, kroz nekoliko meseci. Moj prioritet, trenucni cilje jeste da se vratim i da budem zdrav. Da mogu normalno da se takmičim, za ostalo ćemo videti“, konstatovao je Rafa.
Ali to što priča Nadal daleko je od istine, a odnosi se na deo da je Novak Đoković igrao gotovo svake nedelje. Svetski broj jedan propustio je kompletnu američku turneju i Masters turnire na betonu. Takođe, od US Opena do Pariza je bio van terena 50 dana.
Očigledno je da Španac to iz nekog razloga ne želi da vidi ili da prihvati, već priča napamet... Teško je poverovati da nije pratio dešavanja u svetu tenisa dok se borio sa povredom stopala.
Novak Đoković uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Đoković uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. /foto/
Novak Đoković i Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
„Đoković je neshvaćen“: Bivši „broj 2“ objasnio razliku između Srbina, Španca i Švajcarca
Novak Đoković tokom Mastersa u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Legenda ponovo brani Đokovića od laži australijskih medija: „Nije istina...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala