- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đoković je neshvaćen“: Bivši „broj 2“ objasnio razliku između Srbina, Španca i Švajcarca

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Federer
Novak Đoković i Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Nekada drugi teniser sveta Aleks Koreča objasnio je zašto će Novak Đoković ući u istoriju kao najveći svih vremena, ali i zašto smatra da je Srbin „neshvaćen“ u poređenju sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
Đoković je tokom 2021. godine osvojio tri od četiri Grend slem titule i oborio mnoge rekorde, kao što su broj nedelja na prvom mestu i broj godina završenih na prvom mestu.
Zbog toga su ga mnogi već stavili na prvo mesto trke za najvećeg svih vremena, popularnog GOAT-a, a iskusni Španac je sa tim tvrdnjama saglasan.
„Đokovića će pamtiti jer će najverovatnije biti najveći. Mislim da je u jednu ruku Novak neshvaćen. Ne znam da li je to zbog njegovog karaktera. On kada je na terenu radi stvari koje je ljudima teško da razumeju“, rekao je Koreča za „Eurosport“.
Nekada drugi igrač planete i dvostruki finalista Rolan Garosa je objasnio kakva je razlika između Novaka, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
Rodžer je elegantan. On je nekako mio, kod njega sve deluje prirodno. Rafa je najveći borac u istoriji, verovatno. A, Novak je drugačiji. On može da se iznervira“.
Novak je i sam kroz karijeru govorio da nije robot, već ljudsko biće koje vode emocije, a to se moglo videti i na brojnim primerima tokom mečeva.
„On ne razmišlja da ne može da razbije reket jer je usred stadiona od 25.000 ljudi i još milion na televiziji. On se jednostavno preda emocijama. Ako mene pitate, on zaslužuje sve pohvale zbog toga koliko je posvećen na terenu i van njega. Samo mogu da mu budem zahvalan na svemu što donosi našem sportu, kao i Rodžeru i Rafi“, podvukao je Koreča.
Što se tiče analize budućnosti, 47-godišnjak iz Barselone očekuje velike stvari od Danila Medvedeva, Rusa koji je 2021. osvojio prvu Grend slem titulu u karijeri na US openu.
„On je veoma dobar momak i stopostotno sam siguran da će biti svetski 'broj 1' i da će osvojiti još Grend slem titula jer njegovi protivnici neće pronaći način da ga pobede. Njegov stil igre kao da ne zahteva mnogo napora, a i on voli da provocira, kao što je bilo u Madridu i Njujorku. On mora da bude deo šou-programa, zna šta je potrebno da uradi da bi vas zbunio. Vi to možda ne razumete, ali on sve zna savršeno. Kao da igra partiju šaha, tačno zna gde će sve figure biti postavljene“, jasan je Koreča.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Legendarni Litvanac o Đokoviću: „Odveli su me na Vimbldon, rekli su da igra jedan dečko...“ /video/
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Đoković je rekao „da“, Federer je „aut“, a Nadal je doneo čudnu odluku
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Đoković o Santani: Srce mi se slomilo...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala