- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi je bio neprikosnoven, ali Tadić ga je ispratio u istoriju /video/

© AP Photo / PEDJA MILOSAVLJEVICDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten Srbije i Ajaksa, ispisao je zlatnim slovima istoriju modernog fudbala. On je u sezoni za pamćenje, u kojoj je osvojio duplu krunu sa timom iz Amsterdama i proglašen je za igrača Eredivizije, nadmašio velikog Lea Mesija po broju asistencija u kalendarskoj godini. Tadić je čak 37 puta spojio s golom svoje saigrače.
Argentinski čarobnjak Lionel Mesi je sa 36 asistencija iz 2011. godine u dresu Barselone držao rekord po broju završnih paseva, ali je taj rezultat deseniju kasnije otišao u istoriju, a novu je ispisao Srbin!
Dušan Tadić je fudbalski arhitekta i to svi koji prate najvažniju sporednu stvar na svetu znaju, ali ono što je učinio ove godine je za svako divljenje.
Momak rođen u Bačkoj Topoli pre 33 godine je poslednji korak na putu do istorije ostvario dodavanjem za Sebastijana Alea u 73. minutu utakmice u porazu od AZ Alkmara (2:1).
Iako su Kopljanici izgubili što im se retko dešava, Tadić je imao razlog da bude zadovoljan. Najbolji fudbaler Eredivizije u sezoni 2020/21. u aktuelnom šampionatu ima 11 asistencija, prošle sezone je bio na koti 15, a uspešna dodavanja ostvarivao je u reprezentativnom dresu, od kojih se posebno ističe i pamti centaršut za istorijski gol Aleksandra Mitrovića u Lisabonu kada je bačena na kolena Portugalija.
Podsetimo, Tadić je osvojio Zlatnu loptu Fudbalskog saveza Srbije za 2021. godinu, što mu je treća u karijeri, a 23. decembra u „Hajatu“ biće mu uručena nagrada, dok su laureati još Dragan Stojković Piksi kao najbolji trener i Aleksandar Mitrović koji će dobiti novu nagradu u režiji FSS – Zlatni gol. Mitroviću apsolutno zaslužuje priznanje za onaj čuveni gol Portugaliji u 90. minutu kada je utišao preko 60.000 navijača na Da Lužu, a Orlovima trasirao put ka Svetskom prvenstvu u Kataru naredne godine.
Menadžer Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Burno na Ostrvu: Kritike Nemca zbog „veoma čudne i obmanjujuće“ tajanstvenosti
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Teška grupa za Srbiju u Ligi nacija – poznat i raspored!
Nemački sudija Feliks Brih i srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Nagrađen Nemac koji je „prevario“ Srbiju /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala