- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nagrađen Nemac koji je „prevario“ Srbiju /foto, video/

© Sputnik / Elena Rusko / Uđi u bazu fotografijaNemački sudija Feliks Brih i srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018.
Nemački sudija Feliks Brih i srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Nemački arbitar Feliks Brih izabran je u izboru IFFHS za najboljeg sudiju u 2021. godini. Čovek koji je Srbiju zavio u crno na Mundijalu u Rusiji 2018. i koji je skinut sa FIFA liste za narednu godinu, ipak je na kraju odneo nagradu.
Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) koja tradicionalno bira najbolje fudbalere, timove, kao i sudije, dodelila je priznanje Nemcu Feliksu Brihu za najboljeg u godini na izmaku.
Brih je i na startu 2021. godine odlikovan i izabran je za najboljeg sudiju u protekloj deceniji, a sada mu je IFFHS ukazao poverenje.
Malo je reći da su društvene mreže pune komentara na njegov račun, te ga pojedinci nazivaju „ubicom fudbala“ zbog kardinalnih grešaka koje konstantno pravi, kao i da je njegov imenjak Feliks Cvajer žestoko oštećen ali i Španac Antoio Mateu Lahoz, jer je pomenuto priznanje nekom od njih trebalo da pripadne.
Jedna od njih skupo je koštala fudbalsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada je Brih propustio da dosudi očigledan jedanaesterac.
Dvojica Švajcaraca Stefan Lihštajner i Fabijan Šar „okačila" su se o Aleksandra Mitrovića u srcu kaznenog prostora „sajdžija“, a Nemac se pravio slep i odbijao je da dosudi očigledan faul. Nije čak želeo ni da konsultuje VAR sobu, već je nadmeno pokazao da se igra nastavi. Epilog je poznat... Srbija je ispala iz grupe, dok su Švajcarci uz prvoplasirane Brazilce otišli u nokaut fazu.
Taj grčko-rimski zahvat nad Mitrovićem, rekorderom Srbije po broju golova za nacioanlni tim, ostaće upamćen kao najveća mrlja Feliksa Briha tokom karijere.
Inače, ime Feliksa Briha nije se našlo na listi licenciranih međunarnodnh sudija nemačkog Saveza za 2022. godinu, što znači da je ostao bez FIFA znaka.
Bri je 14 godina bio internacionalac, sa 65 utakmica u Ligi šampiona i odsuđenim finalom 2017. godine.
Delio je pravdu i u finalu Lige Evrope 2014. godine, što nije bio slučaj i sa reprezentacijama.
Doček fudbalera Srbije iz Lisabona na aerodromu Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Srbija čeka rivale za novu sezonu Lige nacija
Fudbaleri Dinama iz Zagreba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Hrvati režirali potpuni haos – nikome nije bilo jasno šta se dešava /video/
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Moćna Ruskinja – „Zlatna lopta“ za zlatnu Marinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala