- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Burno na Ostrvu: Kritike Nemca zbog „veoma čudne i obmanjujuće“ tajanstvenosti

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSMenadžer Liverpula Jirgen Klop
Menadžer Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Jirgen Klop, nemački fudbalski trener i menadžer Liverpula, optužio je Mančester junajted i Totenhem za „čudnu i obmanjujuću“ tajanstvenost oko slučajeva zaraze virusom korona.
Englesku Premijer ligu nedavno je teško pogodio novi talas virusa korona, pa je tako nekoliko utakmica odloženo zbog velikog broja zaraženih u određenim timovima.
Problem se desio i u Liverpulu, ali je u 17. kolu domaćeg prvenstva ostvarena pobeda protiv Njukasla od 3:1.
„Mi nemamo ništa da krijemo. Najbitnije je da su momci zdravi. Ako neko ima virus i pitate me za njega, ja ću reći da ima virus. Ako je polomio palac, onda ću reći da je polomio palac. Teško je jer je jedno individualna povreda, a drugo pandemija, ali svakako moramo da nađemo način da prebrodimo ovo“, rekao je Klop pred duel sa Totenhemom u nedelju, koji bi isto mogao da bude odložen kao i tri prethodna duela Pevaca.
„Mislim da je razmena informacija od velike pomoći, jer sve te obmanjujuće i netačne informacije obmanjuju ljude. Samo recite šta je u pitanju i idemo dalje. Znam da će antivakseri sada reći da je Klop rekao svima da se vakcinišu, a njegovi igrači su dobili virus, ali to samo znači da imate manje šanse da ga dobijete, a i čak iako ga dobijete znači da ćete na bolji način da ga prebrodite“, dodao je Klop.
Totenhemovi igrači nisu istrčali na teren dve nedelje, dok su Junajtedu odložena dva meča u Premijer ligi.

„Mislim da bi o tome trebalo da pričamo, postoji mnogo stvari koje jednostavno ne razumemo. Nama fali tri igrača. Ako budu spremni, to ćemo reći. U Mančester junajtedu sam čuo neki broj, ali nemam pojma koji su ti igrači. Ne znam ni ko je tačno imao virus u Tootenhemu. Ne znam da li je to uopšte potrebno znati. Ako je potrebno znati ko je, onda je potrebno znati i koliko ih je? Jedino što znam je da je veoma čudno ako ne znamo ništa“, podvukao je Nemac.

Klop je dodao da se i dalje čeka na zvanične informacije o Virdžilu van Dajku, Fabinju i Kurtisu Džounsu, nakon što su ta tri igrača Redsa dobili potencijalno pozitivne testove na kovid-19.
Njih trojica nisu igrali protiv Njukasla, tako da će se u narednim danima, pred potencijalni duel sa Totenhemom u nedelju, znati da li su stvarno pozitivni ili je u pitanju bio lažno pozitivan test.
„Ništa još nije potvrđeno. To je proces koji je u toku. Oni su dobro. U ovom trenutku niko više nije pozitivan“, objasnio je trener Liverpula.
Podsetimo, korona je buknula, pored Junajteda, Totenhema i Liverpula, i u Brentfordu, Lesteru, Brajtonu, Noriču, Votfordu, Čelsiju, dok je pres-konferenciju u petak propustio menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola zbog potencijalno pozitivnog testa.
Stiven Džerard - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Bura na Ostrvu – vakcinacija određuje transfere
Fali Ramadani - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Kontroverzni Albanac pod lupom u Italiji, a Hrvati pišu: „Držao je pola Srbije“
Andre Onana - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
Pogrešna tableta i uništen život: „Gledam šta pišu – da li sam ja narkoman?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala