- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura na Ostrvu – vakcinacija određuje transfere

© AP Photo / Jon SuperStiven Džerard
Stiven Džerard - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Stiven Džerard, legenda Liverpula i aktuelni menadžer Aston Vile, poručio je pred januarski prelazni rok da će vakcinisanje, odnosno status igrača po tom pitanju, biti jedan od faktora prilikom dovođenja igrača.
Omikron – novi soj virusa korona napao je Ostrvo i udario je žestoko na Premijer ligu, gde je prošle nedelje bilo rekordna 42 pozitivna slučaja kod fudbalera i članova osoblja na nešto manje od 4.000 testiranih.
Ekspreno su odloženi mečevi Brentford – Mančester junajted i Barnli – Votford, Lester - Totenhem. Strahuje se da bi jačanjem omikron soja broj zaraženih mogao progresivno da raste što bi moglo u potpunosti da poremeti raspored jedne od najuglednijih i najjačih fudbalskih liga na svetu – Premijer lige.
Jedan od onih koji poput vizionara gledaju u budućnost i žele da budu pripremljeni bolje od drugih je Stiven Džerard. Ikona Liverpula koja je stigla iz Rendžersa u novembru, nasledivši na klupi Vile Dina Smita, poručio je medijima da je klub započeo pregovore o pojačanjima u zimskom prelaznom roku.
Aston Vila koja je letos prodala kapitena Džeka Griliša Mančester sitiju za rekordnih 132,4 miliona evra, ima budžet za nova imena, ali će transfere delimično određivati i vakcinacija.
„Zaista sam impresioniran sportskim direktorom Džonom Langeom i momcima oko njega u regrutovanju i skautingu. U smislu detalja i rada koji sam do sada video. Gledao sve, vodimo računa. Tako da sam sigurna da ćemo napredovati. Ali, očigledno ćemo donositi odluke kada i kako, a kada odlučimo da je određena osoba ta koja bi mogla da nas učini boljim, preći ćemo na detalje, one najsitnije. Vodićemo računa prilikom dovođenja igrača. Dakle, siguram sam da će se i na pitanje vakcinacije obratiti pažnja, ali očigledno da ćemo preseći ako nas određeni fudbaler učini boljim. Mislim da nije u redu da komentarišem da li bih doveo navakcinisanog igrača. Međutim, to bi u pozadini ušlo u naše razgovore“, izjavio je Džerard koji je dosad primio dve doze vakcine protiv virusa korona.
S obzirom na to da nekadašnji reprezentativac Engleske ne krije status o vakcinaciji, kao i da se aktivno zalaže za imunizaciju, priznao je za medije na Ostrvu da je, dok je bio trener Rendžersa, savetovao svojim fudbalerima da prime vakcinu.
„Trudimo se, tražimo od svih naših igrača da odu i vakcinišu se. Ali, svakako ne možemo da ih nateramo jer mislim da svako ima pravo u donošenju sopstvenih odluka“, poručio je u oktobru Džerard.
Upravo je u pomenutom mesecu izveštaj Premijer lige o vakcinisanim fudbalerima pokazao da je 68 odsto njih primilo vakcinu protiv virusa korona.
Inače, kada je Džerardov učinak sa Aston Vilom u pitanju, popularni Stivi-Dži beleži odlične rezultate na klupi pomenutog premijerligaša kojeg je preuzeo u teškom trenutku, jer je ekipa bila u donjem delu tabele.
Džerard i Vila su u njegovom trenerskom debiju u Premijer ligi savladali Brajton (2:0), nadigran je i Kristal Palas, kao i Lester i Norič, dok su usledili porazi od Mančester sitija (2:1) i Liverpula (1:0).
Aston Vila je trenutno deseta na tabeli sa 22 osvojena boda, koliko ima i devetoplasirani Lester.
Fudbaleri Dinama iz Zagreba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Hrvati režirali potpuni haos – nikome nije bilo jasno šta se dešava /video/
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Moćna Ruskinja – „Zlatna lopta“ za zlatnu Marinu!
Andre Onana - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
Pogrešna tableta i uništen život: „Gledam šta pišu – da li sam ja narkoman?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala