- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada ni „pakao“ nije dovoljan /video/

© Sputnik / Petar TadićDvorana Aleksandar Nikolić, navijači KK Crvena zvezda – utakmica protiv KK Barselona
Dvorana Aleksandar Nikolić, navijači KK Crvena zvezda – utakmica protiv KK Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
„U potrazi da ukrademo pobedu iz pakla“, glasio je opis, na društvenoj mreži Tviter, Košarkaškog kluba Barselona u vezi atmosfere iz dvorane „Aleksandar Nikolić“. Katalonski gigant uspeo je u nameri, ali su propisno morali da namuče da slome otpor Crvene zvezde.
U popularnom „Pioniru“ u utorak veče viđena je sjajna atmosfera, a da bude još lepša upotpunio je Novak Đoković koji je sa puno emocija pratio utakmicu voljenog tima.
Đoković je proživljavao svaki napad i odbranu crveno-belih, kao i preostalih sedam hiljada navijača, dok su se košarkaši Zvezde žestoko borili protiv favorizovanog rivala.
Od starta utakmice aktuelni šampion Srbije nalazio se u zaostatku, ali je, nošen podrškom navijača, uspevao da se vrati i na kraju smo gledali dramatičan finiš.
Duel očekivano nije obilovao lepim potezima, atraktivnošću, velikim brojem poena, ni Zvezda, ni Barselona ne igraju na takav način, ali protiv, na papiru, jačih protivnika i ne može da se igra na drugačiji način.
Drugo je što Barselona koristi 50 odsto svojih ofanzivnih mogućnosti, ali evropski velikani nikada u Beogradu nisu padali u utakmicama na veliki broj poena, već je to isključivo bilo u mečevima na mali broj poena.
Košarkaši Crvene zvezde protiv Splita - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Zvezda stala na korak od senzacije – Barselona pred Đokovićem odnela bodove iz Beograda!
Posle nekoliko godina lutanja crveno-beli su se vratili na proveren recept, recept koji je i Partizanu doneo Fajnal for, a Zvezdi Top 8 pre nekoliko godina, ali da bi se pobedio gigant, samo odbrana nije dovoljna.
Da, sve kreće iz defanzive, ali pomenuti timovi Partizana i Zvezde imali su bolji napadački repertoar od današnje ekipe Dejana Radonjića, i to se najbolje videlo u duelu sa Kataloncima.
Pri rezultatu 68:71, na minut i po do kraja utakmice, Ostin Holins imao je otvoren šut za tri poena, ali pogodio je samo „sedlo“ i propala je šansa da se uhvati potpuni priključak.
Odlična odbrana može da vas zadrži u rezultatskom priključku, ali da bi se došlo do eventualnog preokreta ili da bi se zadržala stečena prednost, potrebno je završnici pogoditi otvoren, ali i šut preko ruke.
Zvezda to u ovoj sezoni nije imala na mnogim utakmicama u Evroligi, što ne znači da neće imati do kraja sezone jer pojedini košarkaši igraju ispod proseka i trebalo bi da se uskoro dignu iz pepela.
Jedan od njih je Ostin Holins, Amerikanac koji je prethodnih sezona imao dobre brojke, ali u Zvezdi ne može da pronađe konstantnost. To potvrđuje i šut koji imao protiv Barselone, i koji je promašio.
Ono što je sigurno, protiv Zvezde u dvorani „Aleksandar Nikolić“ nikome neće biti lako, kao što nije bilo Barseloni u utorak, ali to nezadovoljava skroz apetite navijača, ali ni kluba, jer se na kraju ipak gledaju pobede.
Jasno je da se ne može uvek pobediti velikan renomea poput Barselone, ali utakmica u utorak je bila po meri crveno-belih, bila je na dohvat ruke, a opet šansa se nije iskoristila zbog gore navedenih problema.
Zvezda je sa linije za slobodna bacanja šutirala slabih 18/27 (66,7%), za tri poena samo 3/20 (15%), i sa takvim procentima teško je dobiti rivala po meri, a ne Barselonu.
I, pored sveta toga pobeda nije bila daleko što znači da je odbrana odradila svoje, ali napad nije.
Ekipa Šarunasa Jasikevičusa preživela je pakao Beograda, najviše zbog slabog napadačkog izdanja Zvezde, a navijači kluba s Malog Kalemegdana se nadaju da ekipa Bajerna neće uspeti u toj nameri.
Utakmica se igra u petak u 20.45.
Zvezda stala na korak od senzacije – Barselona pred Đokovićem odnela bodove iz Beograda!
Ovacije, aplauzi i „hvatanje za glavu“ – Novak gleda Zvezdu /foto, video/
Legendarni Litvanac o Đokoviću: „Odveli su me na Vimbldon, rekli su da igra jedan dečko...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala