- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda stala na korak od senzacije – Barselona pred Đokovićem odnela bodove iz Beograda!

© Foto : AdmiralBet ABA league/Dragana StjepanovićKošarkaši Crvene zvezde protiv Splita
Košarkaši Crvene zvezde protiv Splita - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Barselone u 15. kolu Evrolige u Beogradu rezultatom 76:69.
Katalonski gigant je tako zadržao prvu poziciju na tabeli elitnog takmičenja sa 13 pobeda i dva neuspeha, dok su crveno-beli pretrpeli i deveti poraz kojim su ostali na 12. mestu rangiranja u Evroligi.
Zvezda je imala i veliku podršku najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je iz prvog reda pratio duel i aktivno učestvovao u navijanju.
Od 5:0, preko 8:2 do 16:5 – delovalo je da Barselona nije impresionirana atmosferom u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i da ima rešenje za granitnu odbranu Crvene zvezde čiji igrači su na kraju uvodnog perioda uspeli da razliku održe na relativno pristojnom nivou – 20:13.
Crveno-beli su „cementirali“ odbranu na startu druge četvrtine, četiri minuta gosti nisu ubacili niti poen, a visoku energiju na terenu Radonjić je održavao stalnim promenama košarkaša.
Zvezdi je očajnički bila potrebna trojka i tek iz trećeg pokušaja u jednom napadu je stigao taj koš, za prvo vođstvo u duelu od 23:22, ali je serijom od 4:0 Barselona vratila prednost i naterala Radonjića da zatraži minut odmora.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Novak promukao u „Pioniru“: Stalo mi je, navijam! /video/
Sudije su zatim preuzele glavnu ulogu, deljene su tehničke, grešilo se i u tome ko je fauliran za slobodna bacanja, ritam meča je potpuno umrtvljen i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 34:31 u korist Barselone.
Velika borba je viđena u trećoj deonici, Zvezda nije dozvoljavala Barseloni da napravi dvocifrenu razliku, Kalinić je podigao halu na noge trojkom na tri minuta do kraja četvrtine, ali je atmosfera utihnula pošto je Roland Šmit uzvratio istom merom.
Barselona je uhvatila ritam, povela je sa devet poena razlike zahvaljujući odličnim šutem sa distance, a posle prekršaja Kalinića prednost je prvi put posle uvodnog kvartala stigla do dvocifrenog iznosa.
Katalonci su odigrali fenomenalnu četvrtinu, ubacili su čak 27 poena i sa viškom od 12 ušli u poslednji period meča.
Zvezda je na sve načine pokušavala da uspori zahuktalog rivala, a na polovini finalnog kvartala ukradena lopta Branka Lazića podigla je temperaturu u hali, međutim napad nije dobro organizovan, kao ni naredni jer je Lazić dodao loptu Kaliniću dok se on nalazio u autu.
Minut odmora je urodio plodom, Dejan Davidovac i Kalinić su smanjili razliku na četiri poena zbog čega je Šarunas Jasikevičus morao da pozove igrače Barselone na dodatne konsultacije, tri i po minuta pre kraja duela.
Na scenu je stupio Mirotić, nadmudrio je Davidovca i upisao tri poena, nakon sumnjive sudijske odluke da dodeli loptu Barseloni koja je otišla na sedam poena razlike, 160 sekundi do finiša meča.
Na isteku drugog minuta Stefan Marković je pogodio spektakularnu trojku za 71:68, a neiskorišćen napad gostiju značio je i veliku šansu za domaći tim da stigne do izjednačenja, ali – to se nije dogodilo zbog promašaja Holinsa, iako je akcija savršeno organizovana.
Mirotić je bio siguran egzekutor slobodnih bacanja, Marković je ubacio samo jedno, novi napad nije iskoristio Kalinić, nije bilo ni prekršaja i na kraju je lopta stigla do igrača Barselone koji su preko Kajla Kuriča stigli do sedam poena viška na 30 sekundi do kraja, što je bio i rezultat sa kojim je duel završen.
Najefikasniji u timu Zvezde bili su Kalinić i Mitrović sa po 15 poena, dvocifreni poenterski učinak imao je i Nejt Volters sa 11 poena, a Ognjen Kuzmić je bio sjajan sa 13 uhvaćenih lopti, od toga čak sedam u napadu.
Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Najdžel Hejs-Dejvis, Roland Šmit i Sertač Sanl su dodali po 11, dok je Nikola Mirotić meč okončao sa deset poena i osam skokova.
Finiš duela obeležio je i srdačan pozdrav Mirotića i Đokovića.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala