- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat besni na umorne igračice: „Nisu se bacale na glavu!“

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDRukometašice Hrvatske
Rukometašice Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Rukometašice Hrvatske zabeležile su četvrti poraz na Svetskom prvenstvu, a zbog loše partije protiv reprezentacije Austrije, Nenad Šoštarić, selektor hrvatskog tima bio je izuzetno ljut na ekipu.
Iako su na Evropskom prvenstvu osvojile bronzano odličje, hrvatske rukometašice na Svetskom šampionatu bile su daleko lošije, zbog čega nisu uspele da obezbede nokaut fazu.
Nenad Šoštarić, selektor hrvatskog tima, bio je ljut na igračice nakon poraza od Austrije (23:27) i istakao da neke rukometašice zbog odsutnosti u psihičkom smislu kao da nisu ni igrale utakmicu.
„Jednostavno imam osećaj da neke nisu došle na ovu utakmicu, u psihičkom smislu. Nismo imali probojnost spoljne linije, nismo išli do kraja, nismo se bacali na glavu. Rekao sam igračicama da se svi zajedno moramo zamisliti“, iskreno je objasnio Šoštarić.
Posebnu zamerku imao je za rukometašice koje igraju na poziciji krila.
„Bili smo svesni da će Austrijanke stisnuti naše spoljne igračice, a da će ostavljati šanse za krila. Naša krila jednostavno nisu tog kvaliteta da imaju potrebnu realizaciju“, dodao je selektor Hrvatica.
Sa druge strane vlada i nezadovoljstvo kod igračica koje su nakon poraza objasnile da su preumorne, a jedan od uzroka za to mogao bi da bude taj što ih selektor nije menjao dovoljno.
„Definitivno se videlo u nekim trenucima da smo preumorne. Glupo smo gubile lopte, u nekim čistim situacijama za gol smo išli na dodavanja. Jednostavno umor je bio i previše vidljiv“, rekla je Ivana Kapitanović, golman hrvatskog tima.
Larisa Kalaus takođe je priznala da ona i saigračice nisu najbolje pristupile utakmici.
„Ponovo smo ušle loše u utakmicu sa dosta neiskorišćenih šansi i promašenih zicera“, istakla je Kalaus.
Nakon poraza od Austrije, rukometašice Hrvatske završile su Svetsko prvenstvo na petom mestu Grupe četiri u drugom krugu takmičenja sa samo jednom pobedom.
Hrvatska je tokom šampionata imala problem i sa korona virusom jer su tri igračice bile zaražene, a još gore je prošla selekcija Austrije u kojoj je čak sedam rukometašica imalo pozitivne nalaze.
Zbog nedovoljnih izmena Hrvaticama su na utakmici protiv Španije ispadale lopte iz ruku, a umor se primetio i na meču sa Austrijom.
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SPORT
„Sve bih dala u zamenu za dva boda“ – Srpkinje su poklekle, ali su pokazale veliko srce
Rukometašice Srbije i selektor Uroš Bregar - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Srpkinje bile na pragu čuda, pa poklekle protiv olimpijskog šampiona
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Odjeci pobede Srbije u Crnoj Gori: „Glupe greške koje nisu smele da se dogode“
"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala