- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sve bih dala u zamenu za dva boda“ – Srpkinje su poklekle, ali su pokazale veliko srce

© Foto : Rukometni savez Srbije / Ivica VeselinovRukometašice Srbije
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije u subotu je izgubila od Francuske – olimpijskog šampiona – ali je pokazala izuzetnu igru i posle meča nije bilo mnogo prostora za tugu i razočaranje.
Da, Srbija neće igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji, ali je u duelu protiv olimpijskog šampiona pokazala da može da se nosi sa najvećima.
Srpkinje su serijom 6:0 završile (6:9 do 12:9) prvo poluvreme i u nastavku je bilo potrebno izdržati nalet Francuskinja.
Nažalost, izabranice Uroša Bregara nisu uspele u toj nameri, pošto je Francuska brzo istopila zaostatak, a zatim i preuzela vođstvo.
„Šteta na kraju, bilo je teško ovim tempom igrati 60 minuta i odgovoriti na odličan napad i odbranu Francuske, teško je bilo da se pronađe rešenje u duelima jedan na jedan i dva na dva. Danas smo pokazali baš veliko srce, kao veliku želju i volju u odbrani, na golu je odlično izdanje imala i Jovana Risović“, rekao je selektor Bregar.
„Drugo poluvreme nismo dobro započeli, napravili smo tri greške u napadu zaredom. Najveći problem je bio zaustaviti njihove polukontre jer su zaista brze. Treba nam još iskustva da to sprečimo i na kraju mislim da su presudili laki golovi koje su postigli jer su brži od nas“, dodao je.
Jedna od najboljih srpskih rukometašica bila je Jovana Risović koja je briljirala u prvom poluvremenu.
„Francuska je aktuelni olimpijski šampion, stvarno izuzetna ekipa. Mi smo u utakmicu ušli hrabro, borbeno, sa stavom da nemamo šta da izgubimo. Mislim da smo pokazali zaista veliko srce. Nadomestile smo neke greške u početku tom borbenošću. Odigrale smo fenomenalno odbranu, to što smo spustili Francusku na 22 gola je veliki uspeh“, rekla je Risovićeva.
„Zaista sam srećna i ponosna na ove devojke što smo izgurale utakmicu na ovakav način. Pred kraj u nekim odlučujućim momentima nismo realizovale situacije u kojima smo se našle i zbog toga mi je krivo, ali mislim da nema za čim da žalimo. Treba da se okrenemo sledećoj utakmici, a to je Slovenija, a danas smo zaista odigrale fenomenalno“.
Pored Jovane Risović briljirala je i Tamara Radojević koja je na kraju utakmicu, uprkos porazu, ponela nagradu za najbolju igračicu utakmice.
„Pre svega bih htela da čestitam mojoj ekipi, jer smo odigrale fenomenalnu utakmicu. Šteta jer su pobednika presudila ta četiri minuta tokom kojih su one svojim iskustvom izborile dva boda. Zaista sam ponosna na ekipu, borile smo se i pokazale ko smo i šta smo. Nismo uopšte poklekle pred velikom ekipom kao što je Francuska. Jeste da sam dobila priznanje za najboljeg igrača, ali ja bih sve to dala za u zamenu za dva boda. Emotivno sam to doživela jer smo se borile i zaslužile smo. Ostajemo do kraja kao tim, preostala je utakmica protiv Slovenije i idemo dalje“, rekla je Radojevićeva.
Srbija nema šansu za četvrtfinale, ali će u ponedeljak u 18 časova dati sve od sebe da grupnu fazu završi pobedom protiv Slovenije.
Srpkinje bile na pragu čuda, pa poklekle protiv olimpijskog šampiona
Odjeci pobede Srbije u Crnoj Gori: „Glupe greške koje nisu smele da se dogode“
Veliki preokret rukometašica – Srbija pobedila Crnu Goru!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala