- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Igre i igrice“ – da li je virus izgovor za „kalkulacije“?

© AFP 2023 / DANIEL LEALFudbaleri Totenhema
Fudbaleri Totenhema - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Utakmica Totenhema i Rena u Ligi konferencija odložena je zbog velikog broja pozitivnih testova na korona virus u engleskom timu, a iz Francuske je stigao žestok odgovor. U međuvremenu, problemi u engleskom timu su se nastavili, pa je odložen i jedan meč Premijer lige.
Šesto kolo Lige konferencija između Totenhema i Rena odloženo je nakon što je je objavljeno da su fudbaleri i članovi stručnog štaba engleskog tima zaraženi korona virusom.
Nakon poslednjeg testiranja u Totenhem je stiglo čak 13 pozitivnih testova, a poznato je da su zaraženi igrači: Hjon Min Son, Lukas Moura, Brajan Gil, Emerson Rojal, Ben Dejvis i Kristijan Romero.
Antonio Konte, trener engleskog kluba, nadao se da će njegov tim moći da odigra ovu utakmicu jer prema UEFA pravilima klub mora na teren ukoliko ima 13 zdravih igrača i jednog golmana, međutim to očigledno nije bio slučaj.
Totenhemu je meč sa Renom od velikog značaja jer bi poraz mogao da ih košta nokaut faze Lige konferencija.
Sa druge strane francuski klub buni se zbog odlaganja jer smatra da UEFA nije postupila prema načelima i fer-pleju.
Igračima Rena saopšteno je da će utakmica biti odigrana zbog čega su oni već otputovali u London, međutim nakon što je UEFA održala sastanak sa oba kluba odlučeno je da se engleskom timu izađe u susret.
„Pravila nalažu da meč mora biti odigran dok god ima 13 igrača u polju i jednog golmana na raspolaganju. Ovaj nedostatak fer pleja je još nepodnošljiviji nakon što su posle obavestili Ren da nemaju nameru da igraju meč nakon sletanja na aerodrom u Londonu“, naveli su iz francuskog kluba u saopštenju.
Kada se Pevci oporave od udara korone, moraće da pobede Ren kako bi se izjednačili sa Viteseom i zbog bolje gol-razlike prošli u šesnaestinu finala Lige konferencija.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Do tada, virus engleskom timu pravi problem i za Premijer ligu, pošto je odložen duel sa Brajtonom koji je bio zakazan za nedelju. Trenutno su pod znatkom pitanja i dueli sa Lesterom i Liverpulom, koji bi trebalo da se odigraju 16, odnosno 19. decembra.
Iako Totenhem bude bio imao dovoljno igrača na raspolaganju za pomenute utakmice, veliko je pitanje na koga će Konte moći da računa.
Utakmica sa Renom mora biti odigrana do 31. decembra 2021. godine, a raspored će zbog toga biti izuzetno zgusnut.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Zvezda u „kamenolomu“ rešava jednačinu sa tri nepoznate
Valeri Karpin - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Rusija sa vizionarom i fudbalom bez lopte kroji plan za Katar
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Srpsko dete je ponizilo „najveću školu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala