- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odjeci pobede Srbije u Crnoj Gori: „Glupe greške koje nisu smele da se dogode“

© Foto : Rukometni savez SrbijeRukometašice Srbije
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Rukometašice Srbije savladale su selekciju Crne Gore i obezbedile šansu za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Španiji, dok su njihove protivnice porazom ispustile tu priliku.
„Lavice bez šansi za četvrtfinale: Crna Gora od potpune kontrole do poraza u duelu sa Srbijom“, naslov je crnogorskih medija nakon velike pobede rukometašica Srbije.
Ženska rukometna reprezentacije Srbije ostvarila je pobedu u drugoj fazi Svetskog prvenstva protiv Crne Gore (27:25) iako je tokom velikog dela meča bila u zaostatku.
Srpske rukometašice mučile su se sa odbranom u prvoj deonici igre, ali je sjajna Jovana Risović sačuvala gol u najvažnijim trenucima i odvela Srbiju do velikog preokreta.
Srbija nakon trijumfa ima skor 2:1 i gaji šanse za četvrtfinale, dok rukometašice Crne Gore imaju tri poraza i ne mogu u nokaut fazu.
Ova utakmica ujedno je bila i prva pobeda Srbije nad Crnom Gorom u rukometu na nekom velikom takmičenju.
„Glupe greške u napadu su nas koštale, sebičnija igra i nepoštovanje dogovora. Nismo ispoštovali ono što smo pričali na poluvremenu, da budemo strpljivi i čekamo šansu. Srbija je kvalitetna, ima iskustvo i to je kaznila. Bilo je i dobrih stvari, sada moramo da se okrenemo narednom rivalu. Pedeset minuta je bilo dobro, ali ključnih deset nije“, istakla je nakon meča Jovana Radičević, najefikasnija u timu Crne Gore.
Nije zadovoljna ni Tatjana Brdović koja je ukazala na to da su ona i saigračice imale nedopustive greške.

„Pobedile smo same sebe, sa mnogo tehničkih grešaka koje nisu smele da se dogode“, rekla je Brnovićeva, a složila se i Matea Pletikosić.

„U prvom delu smo igrale jako dobro, sa pravom energijom i željom, a kasnije smo promašili neke zicere kada smo morali da prelomimo utakmicu. Moramo da dajemo sve od sebe, da u naredna dva meča pokažemo karakter“, kazala je Pletikosićeva iako ih naredna dva meča neće odvesti u četvrtfinale.
Loše drugo poluvreme bila je zamerka i Bojane Popović, selektorke crnogorskog tima.
„Posle onako dobrog prvog poluvremena i onakve energije u napadu, mogu da razumem da smo negde u odbrani popustile. U napadu je trebalo da nastavimo u tom ritmu, ali je usledila neka blokada, loša realizacija. Ostaje žal, jer smo u velikom delu meča kontrolisali stvari. Da li zbog male rotacije, ne znam, ali kasnije nisu funkcionisali ni odbrana ni napad“, zaključila je Popovićeva.
Srpska rukometašica Jovana Risović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Srpska hobotnica – junakinja istorijske pobede protiv Crne Gore /video/
Ženska rukometna reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Veliki preokret rukometašica – Srbija pobedila Crnu Goru!
Kristina Liščević - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SPORT
Srpkinje pale pred silovitim Ruskinjama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala