- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši direktor otkrio „medijsku izmišljotinu“ zbog koje ispašta Đoković

© REUTERS / SUSANA VERANajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Nakon što je objavljena lista učesnika Australijan opena, a na njoj i ime Novaka Đokovića i dalje nije obelodanjeno da li će svetski broj jedan igrati na tom Grend slemu. Polemika se posebno povela oko izvesnog medicinskog izuzeća koje je navodno tražio srpski as, ali je to demantovao Pol Meknami, bivši direktor prvog Grend slema u sezoni.
Novak Đoković prijavljen je za Australijan open, ali to nije kraj drami oko njegovog učešća.
Australijske vlasti čvrsto su stale uz stav da nevakcinisani igrači ne mogu da igraju na prvom Grend slemu u sezoni, a Novak i dalje nije objavio svoj status o vakcini.
Nakon toga pojavila se vest o tome da je srpski teniser tražio „medicinsko izuzeće“ što je oštro demantovao Pol Meknami, nekadašnji direktor Australijan opena, koji od početka polemisanja brani prvog tenisera sveta.
„Samo podsetnik - izveštaji da Đoković traži medicinsko izuzeće su medijska izmišljotina. Nema osnove, nema sadržine, samo osiono žrtvovanje nekoga ko jednostavno gleda svoja posla. I to ih gleda na izuzetno dobar način usput rečeno“, objasnio je Meknami.
Medicinsko izuzeće objašnjeno je jedna od opcija za učešće na turniru bez vakcinacije.
„To su pravila. Medicinski izuzeci su samo to, to nije rupa u pravilima za privilegovane tenisere. To je medicinski izuzetak u posebnim uslovima ako imate akutno medicinsko stanje“, objasnio je Džejms Merlino, zamenik premijera Viktorije.
Australijski mediji pomno se bave Novakovim učešćem, a Kreg Tajli, direktor turnira, jasno je istakao da neće biti propusta ko god da je u pitanju.
„Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva da izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i ono donose konačnu odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju identične uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka“, pojasnio je Tajli.
Australijan opena počinje 17. januara, a pre toga Novak bi trebalo da nastupi sa reprezentacijom na ATP kupu koji se od prvog januara igra u Sidneju.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Australija neće Novaka: „Ne znam odakle dolazi priča o rupi u zakonu“
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Novak se prijavio, ali su iz Australije stigle nove pretnje...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Britanci nominovali Đokovića za ličnost godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala