- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australija neće Novaka: „Ne znam odakle dolazi priča o rupi u zakonu“

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, Australijan open 2021.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković je listi je učesnika za prvi Grend slem u sezoni, ali prema najnovijoj anketi svetski broj jedan nije dobrodošao u Australiji.
Činilo se da će polemika oko Novaka Đokovića i njegovog statusa o vakcini prestati kada se njegovo ime našlo na spisku učesnika za Australijan open, ali ta tema i dalje je jedna od vodećih u Australiji.
Organizatori i vlasti države Viktorije jasno su stavile do znanja da nevakcinisani igrači neće moći da učestvuju na turniru, a predsednik Kreg Tajli, prvi čovek Australijan opena, objasnio je da ništa nije zvanično gotovo.
Prema njegovim rečima Novakovo ime na spisku ne znači da će on biti u glavnom žrebu, a ta izjava dala je zeleno svetlo medijima u Australiji da nastave sa polemikom o tome da li je Đoković vakcinisan.
U toku jutarnjeg programa Džeki Lembi, senatorka australijske države Tasmanije, uključila se u program i dala svoje viđenje koje vrlo lako ponovo može da se protumači kao pritisak za svetskog broja jedan.
„Ne znam odakle dolazi ta priča o rupi u zakonu ili pravilima, Ili ste dvostruko vakcinisani ili ne. Ako niste, kao što je većina Australijanaca, ne zanima me da li ste broj jedan na svetu ili“, jasna je bila Lembi.
U toku programa voditelj je prikazao i anketu čije je pitanje glasilo: Da li bi Novaku trebalo dozvoliti da se takmiči u Melburnu?
Čak 60,2 odsto dalo je odgovor ne, dok je potvrdno odgovorilo 39,8 odsto.
Zanimljivo je da Novak prema anketi nije dobrodošao na mesto na kome je osvojio rekordnih devet titula u karijeri. Svetski broj jedan nikada nije krio da ovaj turnir ima posebno značenje za njega jer je to prvi Grend slem u njegovoj bogatoj karijeri.
U debatu se uključio je i Kris Smit, televizijski prezenter, koji je bez bilo kakvog dokaza rekao da smatra da je Đoković vakcinisan.
„I da mu se dozvoli izuzetak, šta to znači? On je imao koronu 2020. godine i nekako je imun. Ako želi da igra na Australijan openu, mora da bude dvostruko vakcinisan. Ja nekako mislim da je on to uradio, ali neće da nam kaže“ nagađao je Smit.
Bilo je govora o tome da bi Đoković mogao da se takmiči nevakcinisan ukoliko je dobio „medicinsko izuzeće“, međutim Kreg Tejli istakao je da trenutno nijedan igrač nije to dobio.
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Novak se prijavio, ali su iz Australije stigle nove pretnje...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Britanci nominovali Đokovića za ličnost godine
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Amerikanac otkriva: Federer je prihvatio Nadala, ali nije mu se svidelo dete iz rata – Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala