- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak se prijavio, ali su iz Australije stigle nove pretnje...

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Nakon što su organizatori Australijan opena saopštili da je Novak Đoković prijavljen za prvi Grend slem u sezoni, oglasio se Kreg Tajli, direktor turnira, koji je poručio da to što je neko prijavljen ne znači da će igrati.
Podsetimo, svetski broj jedan je prijavljen za svoj omiljeni Grend slem gde ima rekordnih devet titula i gde bi osvajanjem jubilarne desete mogao da ispiše istoriju i da stigne do 21. GS trofeja, čime bi pobegao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, ali to se postavlja ipak pitanje da li će zaigratu u Melburnu jer nije potvrđeno da je vakcinisan.
Takođe, prethodnih dana je kružila informacija o „medicinskom izuzeću“ kao mogućoj opciji da Novak zaigra bez prethodno obavljene imunizacije. Međutim, evo kako je Kreg Tajli sve to protumačio.
„Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne znači da će neko biti u glavnom žrebu, koji je za nekoliko nedelja. Biću vrlo jasan, niko ne može da igra na Australijan openu koliko nije vakcinisan. Duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, ostim te da bude vakcinisani je da se takmiče ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Pročitao sam izveštaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka“, izjavio je direktor Australijan opena Tajli koji se zatim osvrnuo na termin "medicinsko izuzeće".
„Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva da izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i ono donose konačnu odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju identične uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka“, pojasnio je Kreg Tajli.
Tako da se nastavlja drama i misterija oko toga da li će prvi reket sveta Novak Đoković zauzeti svoje mesto na Australijan openu gde bi mogao da ispiše istoriju belog sporta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Ministar o „rupama u zakonu“, a mediji o Đokoviću: „Novak bi morao da razmisli“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Britanci nominovali Đokovića za ličnost godine
Srbija teniska reprezentacija, ATP Kup - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
Novogodišnji spektakl – 1. januara igra Srbija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala