- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić o predlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi: Ne očekujem još jednu političku korupciju

© Foto : Sputnjiku ustupila Vlada Crne Gore Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je, povodom inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi, da ne očekuje da se može desiti još jedna politička korupcija.
„Očekujem da je Crna Gora postala otporna na te vidove političke korupcije, bez obzira ko ima kakav odnos prema ovoj Vladi“, rekao je novinarima Krivokapić nakon panela na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji koju organizuje Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.
Istakao je da ne može da dozvoli pomisao koja nekoga može da navede da iz pohlepe ili kockarskog pristupa pristane da promijeni izbornu volju građana.
Krivokapić je konstatovao da je korupcija prisutna u svakom društvu a da je samo je pitanje kako se odnosimo prema njoj.
On se osvrnuo i se na najavljenu sjednicu Skupštine na kojoj će se odlučivati o sudbini njegove Vlade.
„Najavljena je politička korupcija na koju mi kao društvo treba da imamo odgovor. Ako želimo da u procesu koji je započet demokratskom tranzicijom i dalje žmurimo na izjave 40 poslanika koji kažu da će da promijene izbornu volju izbornu građana, onda neka nam se to dešava“, kazao je Krivokapić.
Kako je dodao, ako budemo išli protiv iskazane volje građana svi ćemo biti u problemu.
„Da li neko razmišlja o posljedicama. Nadam se da je Crna Gora spremna kao društvo“, naveo je on.
Šef poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović juče je tvrdio u Skupštini Crne Gore da neko pregovara o „izdaji izborne volje građana“, a da će zauzvrat dobiti kompenzaciju od nekoliko desetina miliona eura.
On je to kazao tokom rasprave o izboru poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića za potpredsjednika Skupštine, ne navodeći o kome se radi.
„Nastavljamo dalje i niko nas u tome ne može spriječiti, pa čak ni oni koji ovih dana sa nekoliko desetina miliona eura na pregovaračkom stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana. O tome smo razgovarali više u prethodnom periodu, o tome ćemo razgovarati vjerovatno i u narednom periodu. A oni neka ovaj posao dovedu do kraja neka uzmu ili daju pare ako im basta...“, rekao je, između ostalog, Bogdanović.
Demokratski front dao je rok do 10. decembra kolegama iz parlamentarne većine da se izjasne o njihovoj ponudi formiranja nove Vlade.
U ponedjeljak 13. decembra će se u Skupštini Crne Gore raspravljati o inicijativi opozicije za izglasavanje nepovjerenja vladi Zdravka Krivokapića, a kako je odlučio Kolegijum predsjednika Skupštine, to će biti prva tačka na dnevnom redu sjednice.
Da predlog opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi bude prva tačka dnevnog reda, predložio je, prema nezvaničnim informacijama, šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.
Za izglasavanje nepovjerenja Vladi neophodan je glas 41poslanika, od ukupno 81, koliko ih ima u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore. Opozicija je više puta tvrdila da ima većinu za smjenu Vlade.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
REGION
Usvojen zahtev DF: Prva tačka - glasanje o Krivokapićevoj vladi
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
REGION
Krivokapić: Prelijetanje iz jedne u drugu stranku nikome sreću nije donijelo
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sa ministrima u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
REGION
Politička zbrka, ekonomija u plusu, s Rusijom i Srbijom može bolje: Godišnjica vlade Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala