- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Prelijetanje iz jedne u drugu stranku nikome sreću nije donijelo

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da da mu je prihvatljivo „sve što dogovori parlamentarna većina, a ne mijenja rezulatat izbora od 30. avgusta prošle godine“.
Komentarišući inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja, Krivokapić je rekao da „nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranku“.
„Ako se to desi, to znači da je na djelu još jedan primjer političke korupcije. Nadam se da će u takvoj situaciji istražni organi postupiti drugačije nego u prethodnim slučajevima. Bojim se da priče koje kolaju o tome i po medijima - nisu tačne. Mislim da nema čovjeka u Crnoj Gori koji može da se prikloni grupaciji 40 poslanika, jer je to stara priča, a ovo je nova", istakao je Krivokapić.
On je rekao i da ne stoji iza liste „Ne dajemo Mojkovac“.
„Njihov naziv podsjeća na nevladinu organizaciju na čijem čelu sam bio. Da sam stao na čelo ili iza neke liste, onda bih sigurno bio bolji nego DPS koji je otišao u prošlost“, rekao je Krivokapić.
Na pitanje o upražnjenom mjestu ministra pravde, premijer je odgovorio:
„Sve zavisi od volje parlamenta. To ne zavisi samo od ove Vlade. Volio bih da imam ministra pravde. U operativnom dijelu tog ministarstva nemamo nikakvih problema“, rekao je Krivokapić.
Dodao je da je „ovaj tim, bez obzira ko je mogao više, kao pet prstiju na ruci.“
„Svako izdvajanje nekog pojedinačnog ministra bilo bi vrlo nekorektno. Ovu Vladu je svaka kritika činila jačom i održivijom“.
Krivokapić je rekao i da očekuje da se politička situacija smiri:
„Platforma DF-a nije upućena Vladi, već parlamentarnoj većini. Očekujem da se ova politička situacija smiri. Nadam se da su ovo teškoće koje svaka demokratija mora da preboli“.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
REGION
Krivokapić o godinu dana Vlade: Zatekli smo bezakonje i tihu opstrukciju, nema povratka na staro
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala