- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Javio se stari „mrzitelj“ – i nazvao Novaka „plaćenikom“

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković uvek sa ponosom predstavlja reprezentaciju Srbije na Dejvis i ATP kupu, ali Sem Grot ponovo je našao način da zameri najboljem teniseru sveta pa ga je indirektno okarakterisao kao „plaćenika“.
Novak Đoković, svetski broj jedan, tokom meča grupne faze Dejvis kupa protiv Jana-Lenarda Štrufa glasno je posle jednog osvojenog poena urliknuo i tim glasnim povikom stavio do znanja – voli da igra za Srbiju.
Ipak, postoje ličnosti koje su u svakoj Đokovićevoj pobedi i porazu tražili zamerku, a to je često radio Sem Grot, bivši australijski teniser.
Grot je tokom Australijan opena zamerio Novaku što traži bolje uslove za igrače tokom turnira u sred pandemije korona virusa, da bi nakon toga nazvao „zlikovcem“ koji lažira povredu.
Sada je Đoković „kriv“ jer igra za svoju zemlju. Australijanac je u intervju „Tennis Head“ govorio o novom formatu Dejvis kupa i iskoristio priliku da oštro kritikuje Novaka zbog učešća na tom takmičenju.
Dejvis kup pred selidbom je u Abu Dabi, a Grot je jedan od onih koji ne podržavaju ovakve promene.
„Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na dvonedeljnom turniru u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže novi format Dejvis kupa“, rekao je Grot.
U nastavku razgovora govoreći o toj temi Grot je kao jednog od plaćenih igrača video i Novaka Đokovića.
„Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Đoković koji je komentarisao Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale“, istakao je Grot koji je iskoristio priliku da u priču umeša svetskog broja jedan.
Lejton Hjuit, bivši teniser, delio je mišljenje Grota, a Novak je objasnio razloge zbog kojih bi podržao promenu.
„Nije mi se svideo ni format koji smo imali pre dve godine kada je jedna država ugostila 16 ili 18 timova. Ovo sada mi se sviđa sa tri različite zemlje organizatora grupnih faza, a i što ne još više? Zašto da nemamo šest različitih zemalja za svaku grupu? Puno je interesa za Dejvis kup sa Bliskog Istoka. Ekonomski su jaki i mogu da ispune zahteve koji su potrebni za organizaciju takvog događaja. Pitanje je da li pratiš novac, tradiciju, ili tražiš balans između ta dva. Ja sam negde između“, izjavio je Đoković na temu novog formata Dejvis kupa.
Grot je priznao da nema dokaze za svoje tvrdnje, ali je dodao da kompanija „Kosmos“ čiji je vlasnik Đerar Pike i koja je učestvovala u reformi Dejvis kupa, ima finansijsku podršku iz Abu Dabija.
„Nemam dokaze za to, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto njegova kompanija Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno“, zaključio je Grot i indirektno osudio Novaka da za reprezentaciju igra zbog novca.
Iako je imao napornu sezonu iza sebe Novak nije doveo u pitanje nastup za nacionalni tim. Da nije u pitanju novac ili priča koju potencira Australijanac, Đoković je dokazao odlukom da ode na Olimpijske igre.
U trenutku kada je mogao da se odmori i pripremi za osvajanje kalendarskog Grend slema, prvi reket sveta odabrao je da obuće majicu sa grbom Srbije i bori se za medalju koju će doneti svojoj zemlji.
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Ministar Australije odgovorio Đokoviću na reči da Novaka niko neće ucenjivati
Rusko-kazahstanski teniser Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Rusiju i Novaka otpisao zbog novca, a sada – preti Srbiji
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Đoković oglasio upozorenje – Srbija nije zaboravila 2016. godinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala