- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković oglasio upozorenje – Srbija nije zaboravila 2016. godinu

© Foto : TSS/Neda MiletićDejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije četvrfinale Dejvis kupa u sredu od 16 časova igra protiv selekcije Kazahstana koja je pre pet godina na istom takmičenju bila na korak do pobede protiv srpskog tima.
Ruski teniseri pobedom protiv Španije obezbedili su Srbiji plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, jer tim selektora Viktora Troickog prethodno nije uspeo da savlada Nemačku čime je zakomplikovao plasman u nokaut fazu.
Srećom, Andrej Rubljov i Aslan Karacev pobedili su u dublu, a taj bod poslao je srpske tenisere predvođene Novakom Đokovićem u borbu za polufinale sa reprezentacijom Kazahstana.
Iako srpski tim ima bolje rangirane tenisere od Kazahstana potrebno je pripaziti jer su u sličnom sastavu opasno zapretili Srbiji pre pet godina.

Beograd, 2016. godina

Srbija je plasman u četvrfinale Dejvis kupa 2016. godine izborila posle preokreta i tesne pobede protiv Kazahstana.
Te godine Dejvis kup se još igrao u formatu tri dana i pet mečeva. Prvi dan igrala su se dva singla, drugi dan dubl i treći ponovo dva singl meča.
Tada je Novak Đoković doneo Srbiji prvi poen protiv Aleksandra Nedovjesova, ali je posle poraza Viktora Troickog od Mihaila Kukuškina rezultat bio izjednačen.
Kazahstan je drugog dana poveo nakon dubla koji će najverovatnije izaći na teren i ove godine u istom sastavu.
Nenad Zimonjić i Novak Đoković poraženi su od Aleksandra Nedovjesova i Andreja Golubjeva.
Drama je usledila trećeg dana kada je Kukuškin poveo protiv Đokovića rezultatom 2:1 u setovima.
Đoković je uspeo da preokrene (6:7 7:6 4:6 6:3 6:2), a kasnije je priznao da je to bio jedan od najtežih mečeva koje je odigrao u karijeri. Nakon izjednačenja pobednički poen doneo je Viktor Troicki pobedom nad Nedovjesovim.

Pola decenije kasnije...

Pet godina kasnije Novak je upozorio da Kazahstan ne treba potceniti. Najbolji igrač je Aleksandar Bublik, 36. reket sveta, a ostatak tima čine Kukuškin, Nedovjesov, Golubjev, teniseri koji su jednom već namučili Srbiju.
„Kazahstan je ekipa koja je verovatno najviše potcenjena na Dejvis kupu. Osvojili su svoju grupu, imaju Bublika koji je nezgodan igrač, ima snažan servis, igra riskantan tenis i može da bude jako opasan. Verujem da neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene“, rekao je Novak.
Drugi singl igraće Mihail Kukuškin, koga se Đoković vrlo dobro seća iz 2016. godine.
„Sa druge strane Kukuškin je veteran, igrao je puno važnih mečeva za Kazahstan. Videćemo ko će igrati protiv njega, imamo razne kombinacije. Nadamo se najboljem, radujemo se što ćemo igrati pred publikom“, istakao je Đoković.
Viktor Troicki, selektor reprezentacije Srbije, i dalje nije otkrio ko će nastupiti u singlu pored Novaka Đokovića, ali nije isključena opcija da Miomir Kecmanović dobije šansu.
Srbija i Kazahstan igraju u sredu od 16 časova, a pobednik će se u polufinalu boriti protiv selekcije Hrvatske koja je prethodno savladala Italiju.
Ruski teniser Danil Medvedev na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Odzvanjaju reči „ruske legende“ upućene Amerikancima – preko „odbeglog Rusa“ /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Đoković: Što se kaže – ima Boga! /video/
Hrvatski teniseri Mate Pavić i Nikola Mektić - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Hrvatska čeka Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala