- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kosačov: Nacionalni interesi Srbije i Rusije u velikoj meri se poklapaju

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski političar Konstantin Kosačov
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Nacionalni interesi Rusije i Srbije u velikoj meri se poklapaju, što je pokazala poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji krajem novembra i njegov razgovor sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, izjavio je zamenik predsednika Saveta federacije Konstatin Kosačov.
Kosačov se putem video veze obratio učesnicima sednice Glavnog odbora Srpske narodne partije (SNP) koja obeležava sedmu godinu postojanja, a čiji je predsednik Nenad Popović kopredsedavajući Međuvladinog komiteta za naučno-tehničku i trgovinsko-ekonomsku saradnju Srbije i Rusije.

„Vidimo da SNP samouvereno, dosledno i istrajno sprovodi svoj politički program koji je usmeren na zaštitu i unapređenje nacionalnih interesa vaše zemlje. Nema nikakve sumnje da su ti nacionalni interesi po mnogo čemu bliski, a možda se čak i poklapaju sa interesima naše zemlje – Ruske Federacije“, rekao je Kosačov tokom obraćanja.

Kako je dodao, to je dokazala i poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji 25. novembra kao i razgovor sa ruskim liderom. Sporazumi koji su tada postignuti „u velikoj meri prevazilaze standardne sporazume dve države i uzimaju u obzir bliske odnose prijateljstva i partnerstva“ Rusije i Srbije, naglasio je Kosačov.
Skupu su se obratili i predstavnici bivšeg premijera Italije Matea Salvinija, kandidata za predsednika Francuske Marin Le Pen, vladajuće Srpske napredne stranke, političari iz Republike Srpske.
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Sočiju 25. novembra. Vučić je posle sastanka rekao da će Srbija u narednih šest meseci plaćati gas po istoj ceni kao i do sada - 270 dolara i da je dogovor postignut sa ruskom stranom spas za Srbiju, jer nećemo imati problema ni sa gasom, niti sa strujom, ali ni sa grejanjem i sveukupnim snabdevanjem.
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
EKONOMIJA
Dogovor Putina i Vučića o gasu - dvostruka korist za Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala