- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makedonce ponovo čeka pakleni put

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKIFudbaleri Makedonije
Fudbaleri Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Pred hrabrim fudbalerima Severne Makedonije je nemoguća misija da se nađu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Pakleni žreb namenio im je da u polufinalu baraža idu na Italiju, a ukoliko kojim čudom polože taj ispit, očekuje ih bolji iz dvoboja Portugalija - Turska.
Makedonci baš nisu imali sreće jer će preko poslednja dva prvaka Starog kontinenta jurišati ka Mundijalu, a i te kako su je zaslužili fantastičnim partijama u kvalifikacijama, gde su u Grupi J završili kao drugoplasirani iza strašne Nemačke.
Jasno je da su se Panceri prošetali kroz grupu, ali ostaće upamćeno da su ih upravo ratoborni i inspirisani Makedonci nokautirali u Duizburgu 31. marta 2021. godine u trećem kolu kvalifikacija rezultatom 2:1.
Selektor Igor Angelovski postavio je maestralnu taktiku koju su legendarni Goran Pandev i saigrači uspeli maksimalno da ispoštuju i da sprovedu u delo na terenu, pa su na kraju Nemci završili na kolenima.
Taj šok razbesneo je Kimiha, Milera i drugove, pa su do kraja kvalifikacija nanizali sve pobede, završivši kao prvi u Grupi J sa 27 bodova uz gol razliku 36:4.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Makedonci su do samog kraja strepeli za drugo mesto, a najveća konkurencija bili su im Rumuni, ispred kojih su na kraju završili s bodom prednosti, zahvaljujući trijumfu u poslednjem kolu nad Islandom rezultatom 3:1.
Velika radost u Severnoj Makedoniji koja je bila i akter Evropskog prvenstva ove godine. Ipak, onda je na scenu stupila sva surovost koju fudbal može da ponudi.
Plesom kuglica na žrebu održanom 26. novembra, odlučeno je da se Makedonci, koje je u međuvremenu od 1. avgusta preuzeo Blagoja Milevski, nađu u kosturu C, gde se nalaze još Italija, Portugalija i Turska.
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Portugalija ili Italija neće igrati na Svetskom prvenstvu!
Makedonci će u polufinalu odmeriti snage sa aktuelnim prvacima Evrope - Italijanima, a u slučaju da prirede čudo, poput onog u Duizburgu, čeka ih verovatno Portugalija, koju je Srbija poslala u baraž golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu.
„Italija je aktuelni prvak Evrope. Veoma poštujemo rivala i njihovog trenera Roberta Mančinija. Mnogo puta sam pomenuo da ga cenim kao trenera. Mislim da je najzaslužniji za evropsku titulu. Pod njegovom komandom smo svedoci, nove, moderne, fudbalske Italije koja razbija sve stereotipe zasnovane samo na odbrani. Igraju potpuno drugačiji fudbal, to otežava svim protivnicima, sada i nama naravno, ali moramo da se prilagodimo izazovima. Makedonija je pokazala da, bilo da igra kod kuće ili u gostima, može da se suprotstavi svakom protivniku. U današnjem fudbalu autsajderi postoje samo na papiru. Sve što se dešava na terenu je potpuno druga priča. Italija je po rejtingu favorit, ali ćemo se na terenu u velikoj meri i mi pitati kakav će biti ishod meča. Pokazali smo tokom kvalifikacija da imamo kvalitet, kao i svi ostali učesnici baraža. Daćemo sve od sebe da to i potvrdimo“, rekao je Blagoja Milevski.
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/
Dmitri Barinov - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Rus se busao u grudi pa završio u suzama, a u sve je umešan Srbin /foto/
Detalj sa utakmice Belenenseš – Benfika - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
„Šta je ovo?“: Skandal u Portugaliji o kojem bruji Evropa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala