- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudo u Ljudskom vrtu – Englezi su na kolenima: „Ovo je sramota“ /foto, video/

© AP PhotoMura Hari Kejn
Mura Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Najlepša fudbalska priča ove nedelje ispričana je u Ljudskom vrtu gde je mala Mura pred svojim navijačima bacila na kolena veliki Totenhem. Englezi su u Sloveniju došli kao izraziti favoriti, a kući su otišli pognutih glava, dok Slovenci slave čudo i pobedu rezultatom 2:1 u Ligi konferencija.
Čuda su u fudbalu, baš kao i životu, moguća. To je svima jasno, ali je trijumf Mure, „teške“ tek nešto više od sedam i po miliona evra, koliko košta prosečan fudbaler londonskog Totenhema, dok o Kejnu čija je vrednost oko 120 miliona evra na fudbalsokm tržištu da ne pričamo, ravan senzaciji.
I kladionice su unapred otpisale, čini se i ponizile Muru sa kvotom 23, dok je na Totenhem pobeda iznosila svega 1,20.
Ali u fudbalu ne igraju kvote, igraju igrači, a Murini imaju veliko srce u šta su se uverili Antonio Konte i njegovi (m)učenici.
Čak je oprezni Italijan od prvog minuta poslao na teren prvu zvezdu Harija Kejna, ali ni to nije pomoglo. Čudo na stadionu Ljudski vrt najavljeno je već u 11. minutu kada je Tomi Horvat uputio sjajan udarac sa ivice šesnaesterca i pogodio same rašlje Golinijevog gola.
Usleio je novi problem za Totenhem – isključenje Rajana Sesenjona zbog dva žuta kartona već u 32. minutu.
Ipak, i brojčano slabiji Englezi uspevali su da pariraju rivalu i da dođu do izjednačenja nakon što je, upravo Kejn, rutinski „bocnuo“ golmana Obradovića na asistenciju Lukasa Mure – 1:1.
Činilo se da će Mura i Totenhem podeliti bodove u mariboru u petom kolu Grupe G Lige konferencija i da će to biti prvi bod za Slovence. Ipak, to se na kraju nije dogodilo jer je rezervista Amadej Maroša uspeo da umakne odbrani „pevaca“ i da u 93. minutu šokira Totenhem.
Uz dosta sreće je pogodio mrežu i doneo neverovatno slavlje ratobornim Slovencima koji su bacili na kolena Konteove plaćenike i klub koji prema proceni „transfermarkta“ košta čak 695 miliona evra.
Koliko je zapravo poraz Totenhema sramota za klub takve reputacije, možda i najbolje opisuje reči Džejmija O'Hare, bivšeg veziste tima iz Londona.
„Ovi igrači su sramota“, grmeo je skromni igrač sredine terena O'Hara posle šokantnog poraza u studiju gde se našao u ulozi stručnog konsultanta.
I dok Slovenija slavi čudo režirano u Ljudskom vrtu, Englezima koje vodi Italijan ostaje da stave prst na čelo i zapitaju se gde su tačno pogrešili i zbog čega još nisu izborili evropsko proleće, već će protiv Rena u poslednjem kolu morati da rešavaju to pitanje.
Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Procureo snimak kako Ronaldo vređa saigrače – samo jedan mu se suprotstavio /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Srpski biser dobio ogromnu nagradu za blistave partije – sada je Srbija na potezu! /foto, video/
Srpski trener Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Šefildova dvostruka igra – Srbin to nije zaslužio!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala