- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šefildova dvostruka igra – Srbin to nije zaslužio!

© AP Photo / GEOFF CADDICKSrpski trener Slaviša Jokanović
Srpski trener Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Srpski stručnjak Slaviša Jokanović smenjen je sa mesta trenera Šefild junajteda, a na njegovo mesto postavljen je Pol Hekingbotom.
Pomenuti Pol i te kako je bitan u čitavoj priči i sudbini koja se dogodila Srbinu. O čemu se zapravo radi?
Kada je legenda Partizana i ekspert za Čempionšip Slaviša Jokanović u maju ove godine preuzeo Šefild junajted, klub je još tada, navodno, ponudio posao Polu Hekingbotomu, ali se on dvoumio da li da prihvati.
I dok je on razmišljao, uprava kluba je bukvalno u susednoj prostoriji, bar prema tvrdnjama pojedinih insajdera, dogovorila posao sa Srbinom i njegovim saradnicima.
To je potvrdio i vlasnik kluba Jusuf Đansirakuza na konferenciji za medije nakon što je smenjen Jokanović i na njegovo mesto postavljen Pol.
„Pol je razmatran i kada smo angažovali Slava (Slavišu Jokanovića), ali smo tada smatrali da je Slav najbolje rešenje. Ne mislim da smo tada doneli pogrešnu odluku. Bila je ispravna u to vreme, ali mislim da je današnja odluka ispravna u ovom trenutku“, rekao je Đansirakuza.
Podsetimo, Slaviša Jokanović je pre samo nekoliko dana u poslednjem Šefildovom meču pobedio zemljaka Veljka Paunovića na Madejski stadionu (1:0), ali su čelnici Šefilda verovatno već tada spremili giljotinu za Srbina, pripremajući teren za Pola Hekingbotoma.
„Radujemo se što ćemo krenuti u novu eru sa Polom na čelu. On poseduje liderske osobine i fudbalske veštine koje su neophodne za vođenje tima. Deli naše vrednosti i interesovanja, a poseduje ambiciju i odlučnost da izvuče maksimum iz našeg tima“, poručio je prvi čovek Šefilda.
Jokanović je tako okončao i treći mandat u Čempionšipu, gde je pokazao vrhunske osobine i menadžerske i ljudske, s obzirom na to da je uspeo Votford i Fulam da uvede u Premijer ligu, posle čega su mu Englezi ekspresno pronalazili zamene, ne ceneći dovoljno sav trud, znanje i znoj koji je uložio na tom putu ka ogromnom uspehu.
Slaviša je napustio Šefild junajted sa učinkom od šest pobeda uz pet remija i osam poraza, te se klub posle 19 kola nalazi na 16. poziciji Čempionšipa sa 23 osvojena boda.
Klub je u saopštenju objavio da Hekingbotom već od petka preuzima tim, pošto je potpisana saradnja do kraja sezone 2025/26.
Dijego Maradona, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Glad je stvorila duh revolucije koji je jači i od smrti
FK Crvena zvezda – detalj sa utakmice protiv Vojvodine u Superligi Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
„Raketa“ Ivanića dovela Zvezdu pred cilj, ali – sve se komplikuje zbog Brage!
Fudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Očajni Partizan ostavio bodove na Baltiku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala