- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemilosrdni pritisak sistema na Đokovića – a „oružje“ je i Medvedev?!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković Danil Medvedev Australijan open
Novak Đoković Danil Medvedev Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, početkom sezone mogao bi da osvoji 21. Grend slem trofej, odnosno deseti Australijan open, ali Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) ga je već otpisala i titulu potencijalno dodelila Danilu Medvedevu.
Nakon što je Danil Medvedev obelodanio odluku da će igrati na Australijan openu na početku sezone, ATP je tu informaciju podelio na društvenim mrežama uz pitanje koje stavlja do znanja da je Novak Đoković „precrtan“ i pre nego što se oglasio.
„Da li je ovo šampion Australijan opena za 2022. godinu?“, upitao je ATP uz sliku ruskog asa.
Čelnici te asocijacije izostavili su nekoliko činjenica pre postavljenog pitanja.
Najpre da Novak Đoković nije rekao da neće igrati u Australiji čime se jasno ukazuje na to da ako srpski as odluči da ode biće prvi favorit za osvajanje titule jer je rekorder tog na tom turiru.
Đoković je na prvom Grend slemu u sezoni osvojio devet trofeja, a ovu godinu završava sa tri pehara sa najvećih turnira.
Takođe, Novak je u Australiji ove godine savladao Medvedeva u finalu, a pripao mu je i njihov poslednji okršaj u Parizu.
Đoković još uvek nije doneo odluku povodom učešća na Australijan openu zbog obavezne vakcinacije igrača. Prvi reket sveta nedavno je istakao da ne želi da otkrije svoj status o vakcini zbog čega su iz Australije krenuli da vrše još veći pritisak.
Danijel Endruz, premijer države Viktorije javno se obratio Novaku i poručio da mu Grend slem titule neće biti propusnica za ulazak na turnir.
Nakon toga, stizale su informacije da će nevakcinisani igrači ipak moći da igraju na tom Grend slemu, ali je zatim doneta takva odluka.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Bez nevakcinisanih na Australijan openu – „Voleo bih da Novak Đoković dođe“
Pored Australije očigledno je da i ATP vrši pritisak na Đokovića ovakvim objavama.
To što organizacija ima svog favorita u Australiji nije veliko iznenađenje ako se uzme u obzir njihov odnos sa srpskim teniserom.
Kada je Đoković odlučio da zajedno sa Vasekom Pospišilom osnuje organizaciju PTPA, ATP se sa tom idejom nije složio pa su tako dve asocijacije ušli u „tihi rat“.
„Radimo na rastu kako bismo pomogli svim igračima, ne samo onima među 100 najboljih, da obezbede sebi normalan život i da njihova prava budu zaštićena na i van terena. Od vrha ka dnu, moramo da koristimo zajednički glas kako bismo pomogli igračima i sada ali i u budućnosti“, rekao je ranije Novak, a nedugo nakon njegove izjave se oglasio i ATP.
„Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragemntira sport. Tu podenjenost su vodeći stručnjaci iz sporta i van njega identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa“, naveli su čelnici organizacije ATP.
Da „tihi rat“ i dalje bukti na to je upozorio i Pospišil koji je nedavno otkrio da ATP pokušava da sabotira Đokovićevu i njegovu organizaciju.
„Bilo je mnogo sukoba, mnogi su igrali prljavo. Da budem iskren, čuo sam neke stvari koje su iz ATP pričali o nama… To su sve laži. Koliko nisko možete da odete? To pokazuje koliko se plaše da se glas igrača čuje. Oni trenutno drže monopol. Svi su brzo skočili na Novaka, svakim člankom su ga vređali. Imali ste novinare koji su odmah počeli da pišu negativno. I to nije imalo smisla. Sve to nije bilo zasnovano na činjenicama“, otkrio je nedavvno Pospišil.
Neminovno je da nesuglasice postoje , ali pitanje je koliko bi trebalo mešati ih sa neospornim uspehom srpskog tenisera.
Početak Australijan opena zakazan je za 17. januar, a ukoliko Novak bude odlučio da igra nema sumnje da će biti prvi nosilac.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Rus pronašao „krivca“ za poraz od Đokovića
Novak Đoković Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Rus se „zapljunuo“, čeka se Novak...
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Medvedev se obratio Novaku: Ne moramo više da treniramo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala