- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bez nevakcinisanih na Australijan openu – „Voleo bih da Novak Đoković dođe“

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Direktor Australijan opena Kreg Tili se oglasio i poslao jasnu poruku da nevakcinisanim teniserima neće biti omogućeno da se takmiče na prvom Grend slemu u sezoni. Australijan open biće održan od 17. do 30. januara naredne godine, a titulu brani Novak Đoković čije je učešće i te kako pod znakom pitanja.
Prvi teniser sveta i dalje nije otkrio da li je vakcinisan, poručivši u više navrata da je to njegovo pravo da sačuva za sebe tu informaciju.
I kako ostali mogu samo da nagađaju da li je Srbin primio neku od vakcina, sada je prema rečima Krega Tilija jasno da Novak i ostali, u slučaju da nisu vakcinisani, neće moći da nadmeću u Melburnu.
Prethodno je bilo govora o dvonedeljnom karantinu za ulazak vrhunskih sportista u pomenutu zemlju, ali poslednje Tilijeve reči takvu mogućnost odbacuju.
Voleo bih da Novak Đoković dođe. On je rekao da je vakcinacija za njega privatno pitanje i da neće da priča o tome. Većina tenisera i teniserki su vakcinisani. Voleli bismo zaista Novaka ovde“, poručio je Tili na pitanje koje se ticalo Novaka i njegovog učešća na Grend slemu na kojem ima rekordnih devet titula i na kojem bi naredne godine mogao da ispiše istoriju, ukoliko bi trijumfovao jer bi mu to bio 21. Grend slem trofej.
Brojni uticajni teniski novinari takođe su preneli i potvrdili vest da će naredni Australijan open proteći bez nevakcinisanih igrača.
Novak Đoković trenutno se nalazi na Završnom turniru u Torinu gde će se u subotu u polufinalu sastati sa Aleksanderom Zverevom, pa ostaje da se vidi da li će se Srbin oglasiti povodom poslednjih vesti iz Australije.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
SPORT
Novak ekspres – rutinski do polufinala i duela sa Zverevim
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
SPORT
Đokovićeva organizacija se oglasila o slučaju nestale Kineskinje
Danil Medvedev na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
SPORT
Rus je ljut: Mogla je da me boli glava, a napravio sam šou!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala