- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus se „zapljunuo“, čeka se Novak...

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković Danil Medvedev
Novak Đoković Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Ruski teniski as Danil Medvedev najavio je da će učestvovati na prvom Grend slemu u sezoni – Australijan openu, početkom naredne godine.
Medvedev koji je u finalu Mastersa u Parizu izgubio u dramatičnom finalu od Novaka Đokovića u tri seta, objavio je svoju fotografiju sa Australijan opena uz komentar:
„Vidimo se u januaru“.
I dok će Rus gotovo sigurno biti akter turnira u Melburnu, odluka Novaka Đokovića i dalje se nestrpljivo očekuje, pre svega zbog velike prašine oko obavezne vakcinacije za ulazak u Australiju.
Svetski mediji neprestano spekulišu da li je najbolji teniser sveta primio vakcinu, a Novak o tome ne želi da govori i to je njegovo legitimno pravo.
Za to vreme u Zemlji kengura je nastao politički „rat“ jer ministar turizma Den Tihen smatra da treba uraditi sve da se Đoković pojavi na prvom Grend slemu, ujedno njemu omiljenom gde je rekordnih devet puta podizao pehar, dok su ranije australijski političar poručivali da Đoković ne bi smeo da bude izuzet od pravila o dvostrukoj vakcinaciji za ulazak u Australiju.
Što se Medvedeva i Đokovića tiče, Srbin je posle trijumfa u Francuskoj učvrstio prvu poziciju sa 3.300 bodova više od Rusa, s tim što bi Nole mogao veliki broj bodova da izgubi u slučaju da se ne pojavi u Melburnu (2.000 bodova), dok bi Medvedev potencijalnim osvajanjem inkasirao dodatnih 800 bodova, jer brani 1.200 kada je prošle godine poraže u finalu, upravo od Đokovića.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Medvedev se obratio Novaku: Ne moramo više da treniramo
Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio Masters u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Urnebesno slavlje – Novak i Srbikosi: „Reci, legendo, kakva pesma!“ /video/
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SPORT
Srpsko-ruska ljubav
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala