- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj upozorava: Usijane glave u Ukrajini mogle bi da izazovu novu katastrofu u Donbasu

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Pokušaj ukrajinskih vlasti da sukob u Donbasu reše nasiljem bio bi korak ka još jednoj katastrofi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Peskov je precizirao da Alijansa šalje u Ukrajinu najnovije sisteme naoružanja, odnosno da tu zemlju „pumpa“ oružjem, što stimuliše Kijev da pokuša da reši problem na jugostoku zemlje vojnim metodama.

„Sve to podstiče usijane glave u Ukrajini da misle kako da u uslovima zastoja Minskih sporazuma reše problem Donbasa vojnim metodama, odnosno da načine još jedan korak ka novoj katastrofi“, istakao je portparol Kremlja.

Ranije je samoproglašena Luganska Narodna Republika saopštila da su ukrajinske snage bezbednosti otvorile vatru na industrijsko-pedagošku tehničku školu iz teške artiljerije.

Prema rečima zaposlenih, granate su uletele pravo u menzu u kojoj su u tom trenutku ljudi jeli, među kojima i studenti. Kako su naveli, počela je panika, a neki su i padali u nesvest.

Objavljen je video-snimak.
Ranije je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio da planovi Vašingtona da naoruža Kijev ne pomažu smanjenju tenzija u Donbasu.
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Rusija optužuje NATO: Pumpate Ukrajinu oružjem i obučavate vojsku da znanja primeni u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala