- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi, „slaži“ nas još jednom!

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICDragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi još jednom je iznenadio sastavom pred odlučujući meč sa Portugalijom u Lisabonu (20.45), s obzirom na to da je rekordera po broju golova za nacionalni tim Aleksandra Mitrovića ostavio na klupi. Takođe, Andrija Živković dobio je prednost na desnoj strani u odnosu na Nemanju Radonjića.
Sastav Srbije na Da Lužu: Rajković - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, Kostić - Milinković-Savić, Tadić - Vlahović.
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
Čudo u Lisabonu – Srbija je na Svetskom prvenstvu!
Dragan Stojković poručio je u svom stilu da će Srbija „pucati iz svih oružja“ protiv Portugalije u odlučujućem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine i jasno da kada Piksi to kaže, zaista i misli tako.
„Jedva čekamo utakmicu, pucaćemo iz svih oružja. Siguran sam da ćemo učiniti Srbiju ponosnom, daće nam aplaudirati na kraju i da će igrači uzdignute glave napustiti teren", rekao je Stojković na jednoj od konferencija pred meč godine.
Naoštreni su Orlovi, svi do jednog, da budu pravi u meču istine u tom velikom lisabonskom finalu u kojem će u 90 minuta stati čitave kvalifikacije jer će odrediti sudbinu koja selekcija će direktnim letom za Katar, a koja će morati put baraž da se bori za ostvarenje cilja.
Srbija je potcenjena od svetskih kladionica, uprkos činjenici da Portugalci nisu blistali u Dablinu gde su osvojili (samo) bod, odigravši meč bez pogodaka sa Ircima, ali to može da bude samo dodatni motiv za Piksijevu četu koja ne zna za poraz otkako je Stojković stigao na mesto selektora.
O tome kakav je Dragan Stojković Piksi bio igrač ne treba trošiti reči. „Lomio je kičme“ rivalima od kojih traume i dalje ima Martin Vaskez sa Mundijala u Italiji 1990. godine, davao je golove iz prekida, za njega nije bilo nemoguće situacije.
Ljubinko Drulović i Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
SPORT
Raport iz srpskog „generalštaba“ pred finalni boj: „Oni su favoriti, ali – budite sigurni u Srbiju“
Magiju je prosipao svuda po terenu, a to mu je umnogome olakšavao ogroman talenat, kao i urođeni mentalitet lidera.
Lucidan je Stojković i kao selektor, uvek iz „svoje kuhinje“ servira neko iznenađenje, pa se niko u Srbiji neće iznenaditi, niti buniti, što je isti recept bude prepisan onda kada je najvažnije – u Lisabonu.
Ma, neka nas je „slagao“ sve sastavom, samo da budemo u Kataru dogodine...
Darko Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Legenda se javlja iz Atine: „Srbija je pokazala da ne zna za strah“
Među stativama je Predrag Rajković, momak u kojeg Stojković ima ogromno poverenje, uprkos onom kiksu protiv Azerbejdžana kada je „glumio“ desetku i zalamao ispred svog gola zbog čega je Srbija surovo kažnjena.
Kako je Matija Nastasić zbog povrede lista otpao sa spiska putnika za Portugaliju, tako odbrambeni bedem ispred Rajkovića čine Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.
Stefan Mitrović je protiv Portugalije iz gola izbacio loptu koju je uputio Kristijano Ronaldo, a glavni sudija nije pokazao na centar, ali je štoper Hetafea pokazao kako se bori za državni grb i to mu niko nikada neće zaboraviti, zbog čega će Piksi izuzetno ceni.
Za kritično mesto kraj desne aut linije gde je Srbija u velikom problemu zbog povreda Darka Lazovića i Filipa Đuričića, rešenje je umesto očekivanog Nemanje Radonjića bio Andrija Živković, dok je s druge strane Filip Kostić.
O uticaju Kostića na igru ne treba trošiti reči, samo se treba prisetiti onog izjednačujućeg pogotka protiv Portugalije na Marakani kada su se Orlovi vratili iz ambisa, nadoknadivši dva gola zaostatka - 2:2 (0:2).
Trio u srcu sredine terena su: Nemanja Gudelj, Saša Lukić i Sergej Milinković-Savić, dok je mesto plejmejkera po običaju rezervisano za čoveka od kojeg potiče gotovo svaka akcija našeg nacionalnog tima kapitena Dušana Tadića.
Udarnu oštricu ispred Tadića čini Dušan Vlahović, dok je Aleksandar Mitrović iz samo Piksiju poznatog razloga, ostao na klupi.
Srbija u Lisabonu protiv Portugalije neće igrati samo protiv Kristijana Ronalda, Bernarda Silve, Feliksa i ostalih majstora koji su u prethodnih pet godina osvojili Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, već i protiv 60.000 bučnih navijača, ali i protiv tradicije.
Nikada Orlovi nisu uzeli skalp Portugalcima sa kojima su se sastajali u sedam navrata i imaju skor 0-4-3, te je sada pravi trenutak Piksijevi ratnici budu pravi kada je najpotrebnije i da ispišu istoriju na paklu „Da Luža".
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
SPORT
Orlovi dobili najveću motivaciju pred poslednju bitku /foto/
Dejan Rambo Petković - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Podkast
Dejan Rambo Petković: Jugoslavija me je htela, ali nekima nisam bio dobar za Srbiju │Miljanov korner
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
Tadić i Ronaldo podižu atmosferu pred poslednju bitku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala