Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rama: Kosovo je nezavisna i suverena država, Srbija treba da ga prizna

© Sputnik / Lola ĐorđevićEdi Rama iznerviran
Edi Rama iznerviran - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da nema konačnog mira na Balkanu zbog nerešenih problema, „posebno između Srbije i Kosova, koje je nezavisna, suverena država i koja treba da bude priznata od strane Srbije“.
Rama je to izjavio za televiziju „Frans 24“, za koju je komentarisao i inicijativu „Otvoreni Balkan“, prenela je albanska državna agencija ATA. Kako je naveo, ta inicijativa treba da olakša kretanje robe između Albanije, Severne Makedonije i Srbije i da ukloni granice od 2023. godine.
Prema Raminim rečima, „Otvoreni Balkan“ ne nameće ograničenja i otvoren je za sve, sa ciljem poboljšanja života građana.
„Prvo, u inicijativi „Otvoreni Balkan“ vrata su otvorena za sve balkanske zemlje bez preduslova. Želimo da uradimo nešto važno za ljude, za region. Da li je to težak proces? Da, veoma je teško. Nije lako, jer je to istovremeno i mirovni proces. Još nemamo konačan mir na Balkanu, jer postoje problemi koji treba rešiti, posebno između Srbije i Kosova, koje je nezavisna, suverena država i Srbija treba da ga prizna. Ali u isto vreme, postoje pouke koje se mogu naučiti iz istorije. Ono što je Francuska uradila sa Nemačkom posle Drugog svetskog rata je put“, rekao je Rama.
SRBIJA
Rama kritikovao Prištinu zbog stava o "Otvorenom Balkanu"
Grb Albanije na trgu u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SRBIJA
Geopolitička igra na Balkanu: Ko podgreva Ramine fantazije o „velikoj Albaniji“
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
SRBIJA
„Samoproglašenoj državi Kosovo nema mesta u Unesku“: Poruka Ane Brnabić iz Pariza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala