Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rama kritikovao Prištinu zbog stava o "Otvorenom Balkanu"

Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je povodom stava tzv. Kosova o pitanju „Otvorenog Balkana“ i odbijanja da učestvuje u toj inicijativi da takav pristup Prištine ne vodi nikuda.
Rama je u intervjuu za „Njuz24” istakao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima drugačiji pristup u vezi sa „Otvorenim Balkanom“, inicijativom koja bi, kako je naveo, doprinela rešavanju problema između Beograda i Prištini.
"Mislim da je kosovski pristup, tačnije kreatora politike i donosioca odluka na Kosovu, duboko drugačiji. To je njihovo pravo, ali sa druge strane sam ubeđen da je ova inicijativa potreba, ali i pristup u funkciji oslobađanja mnogih zatvorenih potencijala ovog regiona i olakšanje dijaloga i konačnog rešavanja kosovskog pitanja“, rekao je Rama.
Dodao je da ne želi da ulazi u polemiku sa Kurtijem, ali da njegov pristup tzv. Kosovo nikuda ne vodi, prenosi Kosovo onlajn.
„Aljbin ima svoju viziju. Želim najbolje Kosovu i zato ne mogu a da ne kažem da je dosadašnji pristup predodređen da propadne i Kosovo ne vodi nikuda. Kosovo je već nekoliko godina pozitivan, pouzdan i poželjni partner albanskih saveznika. Ovakav pristup nije pozitivna stvar“, rekao je Rama.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala